Debatt

Vipps overvåker dine pokervaner!

I en nylig episode av Liberaleren Podcast kunne vi høre at en lytter tok kontakt etter å ha blitt truet av Vipps. Hør episoden her.

Tekstmeldingen en lytter av Liberaleren Podcast
mottok fra Vipps.

Pokerspill er definert ulovlig i Norge med mindre det spilles for mindre summer, så denne saken er i grenseland. Det forstår også artikkelforfatteren. Likevel kan man stille seg spørsmålet, hva blir det neste som overvåkes av Vipps?

Kan artikkelforfatteren for eksempel forvente å få følgende tekst:

«Hei! I våre systemer er din profil flagget med at Vipps brukes til betalinger til Viking Lotto. Vi i Vipps mener det er så små muligheter til å vinne i Viking Lotto at vi helst ser at du bruker dine egne opptjente penger på Lotto. Det er jo også på lørdager, og ingen av oss har egentlig godt av for mye spenning på en onsdag – kos og klemz fra oss i Vipps».

Det er merkelig at det er lov med suksess i vårt samfunn, for Moder Norge tillater oss ikke å feile! Vi fratas det ansvaret vi selv må ta for egne handlinger. Ja, spillegalskap er noe dritt. Både for den som lider og for familien, ingen tvil om det. Det er derofor bra at det er støtte å finne for de som lider av spillegalskap.

Jeg er en elendig pokerspiller, bortsett fra sent på kvelden i følge mine kompiser. Muligens skyldes det konsekvenstenkningen som reduseres utover kvelden. Jeg har kun spilt med gode kompiser, hvor vi treffes med 200-300 kroner hver og har det utrolig morsomt og latterfult i 5-6 timer. Billig moro spør du meg. Jeg kan ikke sette meg inn i situasjonen til de som spiller poker online for store summer, så min oppfordring blir likevel; spiller du for mer enn du har råd til? Søk hjelp!

Likevel må jeg får være litt rebell. Hva pokker har myndighetene eller andre foretak å blande seg bort i hva vi bruker egne opptjente penger på? Om det er poker, mat, øl eller kvinnfolk? La folk få bestemme selv! Og selvsagt, ta konsekvensene selv.

Ser vi nå konturene av de nye overvåkingslovene som er vedtatt i Stortinget de seneste årene? Hva er neste ledd i utviklingen?

Mest lest

Arrangementer