Kommentar

Hva gleder du deg til i 2021?

Redaksjonsmedlemmene skriver et avsnitt hver om noe de gleder seg til i 2021.

@ Bent Johan Mosfjell: Jeg gleder meg til å kunne reise på ferie igjen. Sette meg på et fly og lande i en fremmed storby. Spasere rundt. Sitte på en kafé med godt drikke og se på mennesker. Oppsøke spennende historiske og kulturelle opplevelser. Spise god mat. Få nye impulser. Sitte på en benk og lese en bok om landet eller byen som jeg er i. Komme hjem, slappe av litt og så reise til flyplassen igjen. Nye opplevelser. Jeg gleder meg til verden åpner igjen slik at mitt behov for å komme meg ut av Norge igjen blir tilfredsstilt.

@ Vegard Nøtnæs: Det er stortingsvalg til høsten, og jeg ser frem til å gi småpartiene mer oppmerksomhet i Liberaleren. De får minimalt med oppmerksomhet i andre medier, tross mange spennende tanker som de større partiene sjelden tør tenke. I Liberaleren skal vi følge disse partiene både i artikler, partibarometre og podkaster. Også håper jeg vi kan se frem til å analysere koronapandemien i bakspeilet. Det er mange spørsmål rundt tiltak og maktbruk som nok får klarere svar på litt avstand.

@ Lene Johansen: Eg ser fram til ei verd utan Donald Trump i Det kvite hus. Kanskje me får oppleva at Biden opnar USA opp igjen, både på multilateralt samarbeid, handel og innvandring. At Trump stengte USAs grenser for menneskjer, varer og idear har kosta oss alle noko, sjølv om nokon vil synast det er vanskeleg å sjå korleis dette har ramma dei personleg. Eg håpar at vi får ein meir open verd i 2021.

@ Sebastian Damgaard: Det blir spennende å se hvordan erfaringene fra 2020 vil påvirke oss i 2021. På tross av at koronapandemien har vært en katastrofe, så tror jeg såpass omfattende endringer tvinger de fleste av oss til å reflektere. Hva er viktig her i livet, hvor viktig er de viktige tingene i forhold til hverandre og hvor mye er du villig til å ofre for at det som er viktig for deg skal kunne prioriteres? Jeg håper og tror at tallknusere andre analytikere vil fortsette å være i rampelyset gjennom 2021 selvom koronakrisen avtar, noe som vil gjøre de rasjonelle og kunnskapsorienterte meningene mer aktuelle enn de høytflyvende og misvisende meningene. Jeg gleder meg til å se hvordan kulturen i USA vil endre seg med Biden som president, og hvordan hans vesentlig mer nyanserte verdensbilde vil påvirke de brede debattene i resten av Europa.

@ Benjamin Bringsås: Som politisk aktiv blir neste års store begivenhet selvsagt stortingsvalget. Betydelig arbeid har blitt lagt ned for økt politisk oppslutning rundt liberalismen. Både rettet inn mot ungdom, mot de etablerte liberalerne og mot mennesker som før første gang har blitt eksponert tankesettet. Mer enn tre år har gått siden sist Stortingsvalg, der liberalismen historisk sett har fått bredest støtte, og enda nesten ett år skal gå. Organisasjoner skal styrkes, løsninger skal utarbeides og budskap skal formidles. Jeg ser spesielt på utviklingen i FrP og Liberalistene med stor optimisme. Vil Fremskrittspartiet legge seg på en mer liberal profil? Vil Liberalistene få betydelig oppslutning? Bare tiden vil vise. Jeg har håpet.

@ Ole Trygsland Hoelseth: Jeg gleder meg til å reise til Estland og Kreta. Min lokale flyplass, Torp i Sandefjord, fikk faste flyvninger til Estland rett før koronaen slo til og jeg gleder meg til å reise dit når verden åpner igjen. Flyplassen i Tallin ligger bare ti minutter fra sentrum og man føler seg «hjemme» i Estland, selv om folk snakker et uforståelig språk. Kreta gleder jeg med til å reise til igjen på grunn av sol og varme. Min kone snakker dessuten gresk. Det gjør jo de fleste koner, men hun gjør det virkelig, og det gjør at vi får god kontakt med folk

@ Christoffer H. Nilsen Jeg tror nok flere forestiller seg enden på koronapandemien som en fast og hard dato hvor det blir å sprettes champagne og folk tar seiersdans rundt om i gatene, nærmest som en slags frigjøringsdag etter en krig. Det blir nok ikke tilfellet. Realiten blir trolig at vi blir å ta en vaksine, og så kommer bekjempelsen av koronaviruset sigende, samtidig som smittevernsrestriksjonene lettes på. Etterhvert som disse ukene eller kanskje månedene kommer og går, kommer fremdeles koronapandemien til å være friskt i det kulturelle minnet. “Det som ikke dreper oss, gjør oss sterkere” sier Friedrich Nietszche. Det norske uttrykket for det er at nød lærer naken kvinne å spinne. Vi kommer til å ha med oss kofferten full av lærdom og erfaring vi tok med oss fra 2020. For eksempel tror jeg mange arbeidsgivere vil være mye mer tilbøyelig til å la deg jobbe hjemme, blant annet fordi vi har blitt mer tilpasningsdyktige digitalt. Kanskje øker vi produktiviteten ved at du jobber hjemme en dag du bare føler deg litt pjusk? Eller så møter du opp litt senere en dag der trafikken er mye? Jeg gleder meg til å se hva slags positive preg 2020 blir å sette på oss i 2021!

@ Klaus Jakobsen: Å få tilbake mitt sosiale liv, med familie og venner. Har ikke behov for å reise til utlandet, men å treffes i godt lag ser jeg frem til. At mine barn skal få tilbake sine liv innen idretten og ikke minst få tilbake en rolig tilstand på skolen og andre aktiviteter som festivaler og kulturelle tilbud. Politisk ser jeg veldig frem til valget, håper ikke pandemien ødelegger for mye for valget. Hadde vært moro om partiet Liberalistene også tar steget inn i nasjonal bevissthet gjennom 2021.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer