Debatt

Nå må politiet være høflige og greie

Etter ny dom er det nå klart at vi kan ikke bare filme politiet men også legge det ut på sosiale medier om vi ønsker det. Dette fører til at politiet kan bli fanget på film for misbruk av makt, overdrevet maktmisbruk og ikke minst løgn.

Politiet har monopol på å utøve makt i samfunnet, og derfor må de spesielt være under lupen. Ikke bare av spesialenheten, men av allmennheten. Det at politiet har en kameraderiholdning til sine egne er ganske åpenlyst, og det er forståelig at det i et lukket miljø blir sånt.

Slik er det på de fleste arbeidsplasser. Det kan bli ubehagelig for politiet at det nå kan bli dokumentert av den lille mann. På den andre siden kan det hjelpe politiet med å luke ut eventuelle råtne epler i staben.

Jeg har aldri hatt en negativ opplevelse med politiet, og jeg håper jeg aldri det skjer meg. Hvis jeg kommer til en slik situasjon, så vil jeg filme for å beskytte meg mot eventuelt dårlig politihåndtering.

Mest lest

Arrangementer