Ukas anbefaling

Det eineveldige presidentskapet

Omgrepet imperial presidency eller et eineveldige presidentskapet har vorte vanlegare i den amerikanske debatten dei siste 20 åra, ettersom Kongressen har fungert dårlegare og dårlegare. No som Biden gjer seg klar til å ta over Det ovale kontoret på onsdag, kjem trenden med meir makt til presidenten til å bli tvunge fram av den dysfunksjonelle Kongressen.

I denne videoen forklarar Gene Healy frå Cato Institute kva det eineveldige presidentskapet er for noko. Healy har skreve tre bøker, to av dei om den amerikanske presidentkulten. På heimesida hans på Cato Institute kan du finne fleire foredrag om presidentkulten, inkludert lydopptak der han diskuterer korleis Biden og Harris forstår den utøvande makta og han utfordrar dei som trur at Biden sitt presidentskap skal bli ein uinteressant parentes i historia.

Total speletid er rundt tre minuttar.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer