Debatt

Om vitenskap og konspirasjoner

I høst fikk jeg en MR-undersøkelse av hofta mi. Etter noen uker fikk jeg svar. Umiddelbart ble jeg mildt sagt engstelig når jeg trodde jeg hadde en kaputt hofte. Dog kunne jeg ikke med sikkerhet si dette fordi resultatet sto av en eller merkelig grunn på latin. Jeg kunne derimot puste lettet ut når jeg kom til en fysioterapeut, som kunne fortelle at hofteleddet heter kaput på latin.

Det siste året har vi sett folk komme med de vildeste påstander og konspirasjonsteorier i media om Covid-19, det amerikanske valget og utbygging av 5G nett. Jeg kan ikke latin og ennå mindre legevitenskap. Derfor går jeg til fagfolk for å få hjelp og veiledning til å få orden på kroppen. Jeg leser naturvitenskapelige bøker om jeg vil ha greie på biologi og jeg leser Bibelen eller teologiske bøker om jeg vil ha greie på Gud.

Begynner vi å lete etter bilogisk krigføring i Covid-19 viruset, eller leser Bibelen naturvitenskapelig må det før eller siden gå galt. Det har gått veldig galt og jeg blir dypt bekymret når jeg leser hva kristne skriver på Facebook. La naturvitenskap være naturvitenskap og la teologi være teologi. Kyrie eleison!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Fra arkivet

 • Åpent sår i 25 årÅpent sår i 25 år
  Blitz-miljøet er en demokratisk vits.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
  Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.