Debatt

Om vitenskap og konspirasjoner

I høst fikk jeg en MR-undersøkelse av hofta mi. Etter noen uker fikk jeg svar. Umiddelbart ble jeg mildt sagt engstelig når jeg trodde jeg hadde en kaputt hofte. Dog kunne jeg ikke med sikkerhet si dette fordi resultatet sto av en eller merkelig grunn på latin. Jeg kunne derimot puste lettet ut når jeg kom til en fysioterapeut, som kunne fortelle at hofteleddet heter kaput på latin.

Det siste året har vi sett folk komme med de vildeste påstander og konspirasjonsteorier i media om Covid-19, det amerikanske valget og utbygging av 5G nett. Jeg kan ikke latin og ennå mindre legevitenskap. Derfor går jeg til fagfolk for å få hjelp og veiledning til å få orden på kroppen. Jeg leser naturvitenskapelige bøker om jeg vil ha greie på biologi og jeg leser Bibelen eller teologiske bøker om jeg vil ha greie på Gud.

Begynner vi å lete etter bilogisk krigføring i Covid-19 viruset, eller leser Bibelen naturvitenskapelig må det før eller siden gå galt. Det har gått veldig galt og jeg blir dypt bekymret når jeg leser hva kristne skriver på Facebook. La naturvitenskap være naturvitenskap og la teologi være teologi. Kyrie eleison!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer