Nyheter

KrFU jubler! KrF er nå for å signere atomvåpenforbudet

KrFU fikk en seier på landsmøtet i KrF, en seier leder Edel-Marie Haukland jubler for på sosiale medier.

KrF har snudd etter iherdig innsats fra partiets ungdommer. KrF er nå for å signere atomvåpenforbudet. Dermed inngår det norske regjeringspartiet i alliansen sammen med ICAN Norge og 500 andre organisasjoner i over 100 land.

ICAN, Den internasjonale kampanjen for å avskaffe atomvåpen, jobber for at atomvåpen stigmatiseres og elimineres, og at landene ratifiserer FN-traktaten som forbyr atomvåpen.

KrFU får ros for arbeidet i denne saken fra blant annet Andreas Randøy, tidligere nestleder i Natur og Ungdom.

–Sykt bra jobba og gratulerer, har Andreas Randøy skrevet på Twitter.com.

KrFUs arbeid i denne saken viser at engasjement og gode argument over tid kan vinne frem, noe andre ungdomsorganisasjoner og liberalere kan ta lærdom av på noen av de andre politikkområdene.

KrFU har 12 delegater i delegasjonen på landsmøtet.

Atomvåpen og fred
–Atomvåpen gjør verden til et bedre sted. Men neste gang det brukes kan fort bli den siste. Det er viktig med en tøff linje mot atomambisjonene til land som Iran og Nord-Korea, skrev Tom Johnsen på Liberaleren i februar 2018.

Tom Johnsen mener atomvåpen har gjort verden til et bedre sted, men han vil begrense antall aktører som har tilgang til det utslettende våpenet.

Regjeringens holdning til spørsmålet, er et ønske om en verden uten kjernevåpen. Samtidig vil ikke Norge undertegne en avtale om forbud mot kjernevåpen. Norge vil ikke støtte forslag som svekker NATO som forsvarsallianse. Så lenge land utenfor alliansen beholder sine kjernevåpen vil NATO måtte forbli en kjernefysisk allianse. Det sa statsminister Erna Solberg i forbindelse med et møte med nobelprisvinner ICAN i desember 2017.

Det er ikke flertall på Stortinget i overskuelig framtid for å signere atomvåpenforbudet. Arbeiderpartiet, Høyre og FrP er imot, basert på argumentene Erna Solberg brukte i 2017.

Mest lest

Arrangementer