Kommentar

Bookmakere bør gi Liberalistene drahjelp

Bookmakere skal speile samfunnet og samfunnsdebatten. At stortingsvalget ligger i oddsmenyen, er naturlig.

Det mest liberale partiet som stiller til valg, er Liberalistene. Det liberalistiske partiet er bookmakernes beste venn. Liberalistene vil oppheve enerettsmodellen og sørge for etableringsfrihet. Liberalistene ønsker i stor grad en spillpolitikk som aktørene i det uregulerte nasjonale markedet etterlyser.

skatt norske penger Foto: KaVass CC.BY.
Foto: KaVass CC.BY.

Bransjeforeningen

Norsk Bransjeforening for Onlinespill (NBO) ønsker en ansvarlig og bærekraftig regulering av norsk spillpolitikk, der seriøse og ansvarlige aktører kan søke om løyve til å tilby pengespill. En reguleringsmodell innebærer at man åpner for at flere spillselskap får adgang til det norske markedet, reguleres etter norske lover og regler, følger myndighetenes krav for å beskytte problemspillere og betaler skatt i Norge.

Blant medlemmene i Norsk Bransjeforening for Onlinespill finner vi Kindred group, Comeon, Betsson og Leo Vegas, ifølge nettstedet til foreningen.

Stortingsvalget

Bookmakerne skal ha full frihet over driften, uten at jeg skal blande meg inn i de strategiske valgene. Det er likevel rart at den beste vennen, Liberalistene, er utelatt fra oddsmenyen.

Jeg har gjennomgått oddsmenyen til Betsson, Coolbet, Unibet og Nordicbet. Alle disse spilleselskapene har stortingsvalget i menyen, uten at Liberalistene er et alternativ for spillerne. Blir Per Sandberg valgt inn som stortingsrepresentant for Liberalistene, bør være et naturlig spill for bookmakere som ønsker liberale stortingsrepresentanter.

Om det er viktig for Liberalistene å være representert i dette formatet? Ja! For Liberalistene er det viktig å være synlig på de fleste flater.

Det er stortingsvalg mandag 13. september.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer