Debatt

Du bør stemme Fremskrittspartiet

Siden ALPs stiftelse i 1973 er FrPs mantra det samme: Til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep.

Mandag 13. september blir et skjebnevalg. Et valg bestående av hvilken retning landet skal ta. Mer stat eller mer frihet? For enhver liberalist er valget enkelt. Sistnevnte skaper det samfunnet man ettertrakter hvor det er frihet, harmoni, vekst og velstand. Troen på at enkeltmenneske er i bedre stand til å ta egne valg, istedenfor politikerne er en kjerneverdi som ikke kan fravikes.

Ole Jakob Warlo

Valgfrihet i velferden – brukeren i fokus
Når velferdsstaten eksisterer som den gjør er det viktig at den driftes best mulig. Gjennom offentlige, private og ideelle aktører skapes en helhetlig velferdsmiks som kommer enkeltmenneske til gode. Konkurransen dem imellom gir bedre innovasjon og nytenkning, hvor brukeren settes i sentrum. FrP vil i motsetning til venstresiden ikke la seg drive av feilslåtte ideologiske skylapper ved å forby kommersielle aktører, når vi vet brukerne ønsker å benytte seg av tjenestene som leveres. Det er lite forståelig at profitt i velferdssektoren skal forbys, når det er en naturlig faktor i hvilken som helst annen sektor.

Stopp sløseriet
Selv om Norge er ett av verdens rikeste land som innbyggerne kan prise seg lykkelig over, er ikke nasjonen friskmeldt. Det finnes politiske vedtak som aldri burde se dagens lys. FrP vil stoppe sløseriet og heller bruke penger mer effektivt. Dette betyr å stoppe meningsløse symboltiltak i klimapolitikken som elektrifisering av sokkelen, og kulturstøtte til kunstnere som fremstiller egen avføring som kunst. Vi ønsker å også å kutte i antall asylankomster og kvoteflyktninger ved å kanalisere midlene mer effektivt til nærområdene hvor pengene kan brukes direkte til mottak.

Pengene som frigjøres kan eksempelvis brukes på skatte- og avgiftslettelser som kommer enkeltmennesker og bedrifter til gode. Med basis i liberalistisk ideologi skaper derfor FrP en enklere hverdag – for folk flest.


Ole Jakob Warlo er 2 varamedlem til sentralstyret i Fremskrittspartiets Ungdom..

Innlegget er en del av Liberalerens valgservice der ulike partier er blitt invitert til å begrunne hvorfor liberalere bør stemme på deres parti.

FremskrittspartietHøyreLiberalisteneMiljøpartiet De GrønnePiratpartietSosialistisk VenstrepartiVenstre

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Fra arkivet

 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Konkurranseutsetting er ikke privatiseringKonkurranseutsetting er ikke privatisering
  Konkurranseutsetting er ikke privatisering, uansett hva rødgrønne politikere hevder.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Prøysenisme er god liberalismePrøysenisme er god liberalisme
  “Å forklare essensen av liberalisme gjennom Alf Prøysen, sier du?” Check!