Magasin

Er du lei av politikkens krangling?

Er du lei politisk krangling? Da er debattarrangementet Kapitalisme vs Sosialisme – Hvilket system er det moralsk riktige? på biblioteket i Tønsberg noe for deg. Debatten vil foregå 9. desember kl 18.

Frilansfilosof og objektivist Henrik Abrahamsen fikk ideen til debatten fra en lignende debatt, med samme tittel, arrangert i Toronto i 1984. Henrik stiller selv på vegne av kapitalismen, og på motsatt side sitter tidligere stortingsrepresentant for SV, Lars Egeland, som nå er direktør på Oslo Met.

Abrahamsen er en svoren objektivist og Ayn Rand tilhenger. Han er opptatt av filosofi og idéer, og den evinnelige partikranglingen man ser i alle debatter, ville han bort fra. Han ønsket å arrangere en sivilisert og respektfull dialog, helt fri fra partipåvirkning. Nå blir dette arrangementet altså en realitet, i samarbeid med Sivilisasjonen. Redaktør og filosof Carl W. Korsnes blir moderator for debatten.

Sivilisasjonen er et tidsskrift som dekker klassisk kultur, filosofi og de store samfunnsspørsmål. Redaksjonen tar jevnlig initiativ til teateroppsetninger, paneldebatter og foredrag, med det formål å øke engasjementet for klassisk kultur og filosofi.

For å promotere arrangementet og svare for sin bakgrunn som objektivist, gjestet Henrik Abrahamsen nylig Liberaleren Podcast igjen.

Henrik Abrahamsen snakker om det kommende arrangementet Kapitalisme vs Sosialisme på Liberaleren Podcast.

Mest lest

Arrangementer