Nyheter

Ny president i Liberalistisk Ungdom

På agendaen på Liberalistisk Ungdoms landsmøte i dag, var det duket til et nytt presidentvalg. Benjamin Bringsås avgår som president i Liberalistisk Ungdom, etter å ha vært leder siden tidlig i 2018. I sin avslutningstale som president nevner ham at å sitter i tre år som president aldri i utgangspunktet var planen. Han uttrykker takknemlighet for å ha få ledet Liberalistisk Ungdom så lenge, med utfordringer og grå hår til tross.

De to som stiller til plassen om å fylle Bringsås’ sko, er Carl-Marcus Søfteland og Magnus Langsæter. Begge er svært engasjerte medlemmer i Liberalistisk Ungdom, med en rekke diverse verv.

Carl-Marcus Søfteland og Magnus Langsæter. Disse kjempet om presidenttittelen i Liberalistisk Ungdom.

Carl-Marcus Søfteland er 21 år og bosatt i Vikersund, Modum. Han er en strevende gründer og driver et digitalt markedføringsbyrå. Når det gjelder det politiske, er han liberalist på alle områder, og har kardemommeloven som sitt livs og politiske motto. En hovedsak for ham han tar opp, er legalisering. Tidligere har han vært medlem av FpU og Unge Høyre. I talen hans foreller han om hvilken vei han vil jobbe for videre. Dette er kort oppsumert å jobbe for en sterk og god organsiasjon som satster på skolering og sosialt, samtidig som han vil jobbe for et bærekraftig samarbeid med moderpartiet Liberalistene. Han sier den største forskjellen mellom ham og motkandidaten, er det organisatoriske. Politisk sett er kandidatene meget likestilt.

Til slutt var det Magnus Langsæter som stakk av med seieren.

Motkandidaten Magnus Langsæter er 20 år gammel og bosatt i Lillestrøm. Han studerer bachelor i filosofi ved universitetet i Oslo. Innad i partiet anses han gjerne som representant for partiets mest verdiliberale og minst konservative fløy. Han er opptatt av mange ikke-økonomiske saker, som han mener bidrar til å gjøre partiet varmt og menneskevennelig, herunder legalisering og utdanningsspolitikk. Langsæter understreker at han er radikalt liberalistisk anlagt. Talen hans vektla blant annet profil og utad kommuniksjon av politikk, med referanse til erfaring med tekstskriving, leserinnlegg og partiets sosiale medier. I tillegg nevner han at han har mye tid til å bruke på partiarbeid.

Begge nevner at de ønsker å gjøre noe med en avskrekkende stemning inne på internforumene på Facebook.

Langsæter ble den som ble valgt til ny president. Han vant med 12 stemmer. Søfteland tok tapet godt. Han stilte og tok plassen som organisatorisk nestleder i stedet for presidentplassen.

Valgresultatene

Sentralstyret i Liberalistisk Ungdom ble følgende.

President: Magnus Langsæter
Organisatorisk nestleder: Carl-Marcus Søfteland
Politisk visepresident: Eirik Skollenborg Wikerøy
Sekretær: Bjørnar Andreassen

Sentraltyremedlemmer:
Victoria Sveinsson
Lukas Krondorf
Eivind W. Kårbø

Varamedlemmer i rekkefølge:
Otto Leisner
Martin Løes Johnsrud
Christoffer Nilsen
Nicolay Normann Grundt

Mest lest

Arrangementer