Kommentar

Det skal faktisk være forskjell på prinsesse Hadia og Jørgen hattemaker!

Hadia Tajik er i hardt vær om dagen, fullstendig fortjent ut fra hva denne hattemaker-skribenten kan forstå, kanskje i særdeleshet med unnamanøveren hun først forsøkte seg med mot Aftenposten, med påstander om å sette hennes sikkerhet i fare.

Hadia Tajik på pressekonferanse. Foto: Arbeiderpartiet / CC BY-ND 2.0

For å ta det siste først, i et Facebook-innlegg fra Hadia selv, påstår hun at PST anbefalte henne å ha en ekstra stortingsbolig i en 3 måneders periode hvor hun hadde sin egen leilighet ute for salg. Dette med tanke på sikkerhet i forbindelse med visninger og at mange potensielle mennesker ville kunne nå henne. Dette avviser nå PST at de noen ganger har gitt råd om, altså ren løgn fra ministeren.

I ordtaket sies det at det ikke skal være forskjell på Jørgen hattemaker og Kong Salomon, men i mitt spill med ordtaket ser jeg det helt motsatt. Juridisk sett skal det selvsagt ikke være forskjell på høyt og lavt i samfunnet, men etisk må det selvsagt stilles adskillig større krav til en hvilken som helst person tilknyttet vårt Storting enn hvilken som helst Jørgen hattemaker. Det må kunne stilles større moralske krav fra maktsfolk, enn oss andre, noe annet er helt uakseptabelt.

Arbeiderpartiet har nå ofret en prins (Trond Giske), å ofre sin egen prinsesse i tillegg, sitter nok ekstremt langt inne i ledelsen av Arbeiderpartiet. Her vil man nok gjøre hva man kan for å beskytte og redde Hadia Tajiks politiske karriere.

En kan selvsagt ikke kreve at politikerne er perfekte, ingen er det. Til nøds vil jeg si at en urettmessig pendlerleilighet i 3 måneder av 2019 ikke er greit, men noe man politisk sett kan bite i seg litt motvillig. Dette er likevel noe en politisk stjerne kan overleve, selv med litt skitt på vingene. Moralen er derimot langt over grensen, selv med unnskyldninger om for liten plass i kjærestens leilighet eller ikke. Skattepenger er tross alt skattepenger!

Det som absolutt ikke er greit, hverken for prinsesse Hadia eller Jørgen hattemaker, er dokumentforfalskning. Slik det ser ut per nå, så har Tajik tilpasset skatteinnsparing gjennom å fabrikkere en leiekontrakt i Rogaland. Dette etter at hun først fikk beskjed om at hun ikke kunne få pendlerbolig skattefritt, fordi hun ikke hadde boutgifter i Rogaland i utgangspunktet.

Dersom fakta blir lagt til grunn her, og det slås fast at dokumentforfalskning har skjedd, da kan ikke Hadia Tajik på noen måte ha tillit videre verken i befolkningen eller i det politiske miljø. Hun må umiddelbart avgå som minister i Støres regjering.

Dette brygger opp til å bli den største politiske skandalen på flere år! Dessverre er Arbeiderpartiet synonymt med makt i storsamfunnet, og enn hvor sjokkert jeg måtte bli, blir jeg ikke overrasket om Tajik overlever denne skandalen. Så tungt sitter man faktisk med maktskortene i Arbeiderpartiets korridorer.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer