Nyheter

Rapport fra Liberalistenes landsmøte 2022

Liberalistene, som nylig mistet en nestleder, gjennomførte sitt landsmøte på Teknisk Museum i Oslo denne helgen. Tross den uheldige opptakten til landsmøtehelgen var samlingen av liberalister fra hele landet preget av god stemning, og en lokalisering som flere mente var enda enklere tilgjengelig enn i fjor. Mange deltakere bemerket at Teknisk Museums feiring av teknologisk utvikling, gode idéer og sivilisatorisk fremskritt var et passende sted å avholde landsmøte i et fremtidsoptimistisk parti. Samtidig kan partiets kritikere kanskje kontre med at landsmøte på et museum vitner om et parti med betydelig selvinnsikt. Lokaliseringen bør i så måte ha svart godt på manges forventninger.

Det var på forhånd kjent at sittende leder Ronny Skjæveland ville takke av etter én periode, og at forgjenger Arnt Rune Flekstad igjen var innstilt som leder. Flekstad ble valgt uten motkandidater, i likhet med to nestledere og sekretær. Det ble en mer spennende votering om gjenværende styreplasser, og innstillingen fra valgkomitéen ble gjenstand for én erstatning og supplering med ytterligere to etter utvidelse fra tre til fem styremedlemmer.

Liberalistenes sentralstyre etter landsmøtet 2022

Halvveis inn i vedtektsdebatten første dag fikk landsmøtet besøk av Pål Atle Skjervengen, som gav et halvtimes foredrag om mulighetene for et mer liberalistisk samfunn. Til salens formodentlige lettelse med et skuffende valgresultat friskt i minne, kunne Skjervengen konkludere med en postiv prognose, og utdypet godt utover tilmålt tid i en runde med spørsmål og svar fra en sal med interesserte tilhørere. Du finner Skjervengens foredrag fra ca 2t15m i opptaket fra landsmøtets første dag linket nedenfor.

Av politiske vedtak stilte landsmøtesalen seg bak resolusjoner som blant annet tok til orde for å fjerne alle elavgifter, øke bunnfradraget betydelig, full frihet i behandingsvalg for kjønnsinkongruens, aktiv dødshjelp og økte fartsgrenser.

Landsmøtets andre dag ble avsluttet med åpen debatt om strategier til neste kommunevalg, som partiet vil bruke kommende periode til å meisle ut i mer detalj.

Opptak av livesending, bilder og mer informasjon finner du på Liberalistenes facebookside.

Artikkelforfatter er aktiv i partiet.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer