Kommentar

Næmmen, Simen Velle på TikTok

Jeg skrålet mandag ettermiddag, før jeg skulle gjøre noe fornuftig, gjennom TikTok. Det var mange videoer med lettkledde damer, ikke superinteressant for en finnmarking som endelig kunne nyte ettermiddagssolen i byen ved Nordkapp. Plutselig kom Simen Velle fram på skjermen. Jeg kjenner ikke Simen Velle, men vet at det er en fyr i begynnelsen av 20 årene og han er leder i FpU, Endelig, tenkte jeg; nå får jeg se noe som er interessant på TikTok.

Ja som tidligere FpU/FrP-medlem sympatiserer jeg med Fremskrittspartiet. Jeg liker at FpU- og FrP-politikere inntar liberale standpunkt og fronter liberalisme. En del FpUere har liberalisme i ryggmargen.

Mitt første ordentlig med Simen Velle på sosiale medier ble en nedtur. Hvorfor? Han tøffet seg, han tøffet seg med retorikk som er langt unna sannheten. I videoen gikk han i den typiske FrP-fella, en felle der FpUere og FrPere kaller politiske konkurrenter for sosialister.

Nei Arbeiderpartiet, Høyre og KrF er ikke sosialistiske parti. Eller hvis Arbeiderpartiet og Høyre tilhører den sosialistiske bevegelsen, gjør FrP det samme. Så små forskjeller er det mellom de største partiene i Norge.

–Arbeiderpartiet, Rødt, SV, Venstre, Høyre, KrF og alle de andre sosialistene på Stortinget, mener at politikerne vet bedre enn deg hva du skal gjøre med dine penger. Det er jeg grunnleggende uenig i, sa Simen Velle på TikTok.

Det er kun ett sosialistisk parti på Stortinget i denne valgperioden og det er Rødt. Til og med SV har forlatt sosialismen i praktisk politikk.

Det finnes flere ulike varianter av sosialisme. Fellesnevneren er at produksjonsmidlene i bred forstand er eid av et kollektiv. Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre og KrF forsvarer dette i like liten grad som FrP. Dermed bør vi kunne legge ballen død når det gjelder Stortingets flertall og sosialisme.

Hvis Simen Velle hadde brukt sosialdemokrater i videoen, ikke sosialister, ville skribenten trolig smilt og konkludert med at videoen er god. Sentralt i sosialdemokratiet står blandingsøkonomien og alle de største partiene på Stortinget fører en politikk der blandingsøkonomi vektlegges i betydelig grad. Skribenten mener FrP er et sosialdemokratisk parti på grunn av partiets tro på blandingsøkonomi og omfordeling av penger.

Det positive med at jeg traff Simen Velle på TokTok, er at jeg nå følger en fyr som setter frihet høyt og det er fint.

Mest lest

Arrangementer