Kommentar

Skammelig angrep på kjærligheten

I natt ble to mennesker skutt og drept og mange skadet i Oslo sentrum utenfor utestedet London Pub i Oslo. Stedet er det mest kjente utestedet for skeive og det er grunn til å tro at gjerningsmannen ønsket å ramme disse menneskene. Slik terror må fordømmes. Alltid!

Det er like viktig å motarbeide idéene som ligger til grunn for slike handlinger. Det er lite av tanker som oppstår i et vakuum. Tidligere terroranslag mot utsatte grupper har vist at mennesker har blitt radikalisert i miljøer der hat mot «de som ikke er oss» dyrkes.

Nattens hendelser forsterker tanken om at Pride er helt nødvendig. Selv i Norge i 2022. Dessverre blir årets parade avlyst etter råd fra politiet. Du kan i stedet lese Liberalerens artikkel Pride handler om ekte mennesker i anledning dagen.

Mest lest

Arrangementer