Kommentar

UNE-saken selv FrP bør kunne kritisere!

Utlendingsnemnda (UNE) vil kaste ut en 83 år gammel enke, som har barn og barnebarn i Norge. Hun skal ut av landet i romjulen. Hennes avdøde ektemann var sjømann og jobbet i DNV.

Den norske sjøfartsnæringen var ryggraden i norsk eksportnæring i et par hundre år før oljen kom. DNV, eller Den norske veritas som det het før, var kronjuvelen i eksportnæringen. Siden 1864 har DNV sørget for at forsikringsselskaper over hele verden kan forsikre skip, fordi DNV har gitt dem en tilstandsbeskrivelse de har tillit til. Enkens ektemann har jobbet for DNV på deres mange kontorer rundt i verden.

Hun har hatt oppholdstillatelse i Norge i to tiår rundt 1960 og fremover, i tillegg til at hun hadde oppholdstillatelse i Norge fra 2009 til 2013. Hun har også oppholdstillatelse i Spania, et Schengen-land, som betyr at hun strengt tatt har rett til å oppholde seg i Norge.

Hva for slags rettsbeskyttelse har egentlig utenlandske statsborgere, gift med nordmenn som jobber i de norske eksportnæringene?

UNE mener at den norske datteren ikke er enkens hovedforsørger og har valgt å ikke bruke såkalte «sterke menneskelige hensyn» til grunn. Det er ikke så ofte vi i innvandringsliberale Liberaleren kan påstå at selv FrP ville kunne stille seg bak protestene våre, men gitt kvinnens alder og sterke norske tilknytning burde selv FrP kunne stille seg bak at denne beslutningen fra UNE er urimelig og strider mot allmenn norsk rettsfølelse.

Det er ikke sånn vi behandler eldre mennesker med så stor tilknytning til Norge!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer