Kommentar

Hva kan vi lære av Flyr-konkursen?

Dette er ikke en lang artikkel. Den har bare ett poeng, selv om mye sikkert kunne vært skrevet. Hovedpoenget mitt er tydelig i overskriften Flyr konkurs med 2,4 milliarder kroner i gjeld.

Foto: Markus Mainka / Shutterstock.com

Det er mange som er opptatt av at folk som driver business tjener så mye penger. Det som mange ikke tenker på er at de også tar risiko og taper penger. Slik er et fungerende næringsliv. Usikkerhet og muligheten for nederlag.

Det at bedrifter går konkurs er ikke negativt. Det er et sunnhetstegn. Det hindrer at ting som ikke er liv laga varer evig. På den måten kan ressursene flyttes til mer produktive steder. Risikoen for å tape pengene fører også til at folk tenker seg om før de kaster pengene sine etter hva som helst.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer