Kommentar

NRK bør stoppe Sophie Elise-podcast, men ikke på grunn av et bilde

Sophie Elise Isachsen postet et bilde av seg selv og ei venninne på Instagram. Bildet ble raskt slettet, ifølge VG.no. VG er en av flere redaksjoner som har dekket saken.

På bildet holdt venninna, Nora Haukland; kjent fra «Love Island» og som kjæresten til Marius Borg Høiby, en liten pose med et innhold som visstnok minner om kokain. Om det er kokain? Umulig å vite! Hvis påvirkere har tilgang til ulovlige rusmidler, er det dumt å vise dette fram på sosiale medier. De lever av å være gode forbilder. Kokain er dårlig butikk for norske influensere med dagens narkotikapolitiske klima. For øvrig et tankekors at ingen ville reagert om posen med pulveret var et glass vin.

Reaksjonene mot bildet er sterke. Flere mener NRK skal bryte samarbeidet med Sophie Elise Isachsen. Hun har en podcast hos NRK sammen med Fetisha Williams.

Sophie Elise. Foto: NRK P3 (CC BY-NC-SA 2.0)

NRK har helt siden Sophie og Fetisha ble lansert, fått kritikk; blant annet fordi Sophie Elise Isachsen bygger sin egen merkevare gjennom NRK.

Mindre aktivitet i NRK

NRK bør avvikle Sophie og Fetisha og alt annet som konkurrerer mot private aktører. Gjennom statsbudsjettet har NRK skattefinansierte penger, penger som gir det statlige selskapet konkurransefortrinn. Hvis det er etterspørsel etter Sophie og Fetisha, ski-VM, Heia Fotball og Alltid Nyheter, vil etterspørselen bli dekket av private aktører.

Staten bør ikke gjennom skatter og avgifter verken finansiere eller produsere innhold på nett, radio og TV. Det kan private aktører gjøre, så får individene ta aktive valg om vi skal benytte oss av det mangfoldet private aktører skaper.

Illusjon

Det er en illusjon å tro på privatisering av NRK.. På Stortinget er det et bredt flertall for et stort statlig medieselskap. Vel seks milliarder skattefinansierte kroner bruker vi på NRK. Det bør likevel være mulig å redusere driften i det statlige selskapet. Det kan Stortinget gjøre gjennom å strupe inntektene, eller at styret i selskapet reduserer driften. Skribenten har allerede kommet med forslag på kutt.

Skribenten er ikke skeptisk til NRK på grunn av det journalistiske innholdet, tvert imot. NRK har veldig mange dyktige medarbeidere, medarbeidere som gjør mer enn å lage podcaster om vårangst og stygge gutter.

Jeg mener Norge ikke har behov for NRK. Dessuten bør vi senke skatter og avgifter, og skal vi få til det må Stortinget redusere utgiftsnivået.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer