Kommentar

Korrupt journalist?

Espen Teigen som både har vært rådgiver for Sylvi Listhaug og journalist i Nettavisen, er i hardt vær. Han har oppført seg på en måte som ikke er forenlig med sitt virke som journalist.

For en snau uke siden avslørte NRK at Teigen hadde fått skattekrav for pendlerbolig. På mandag skrev NRK om at han hadde lånt penger av kilder, noe de fleste aviser fulgte opp, blant annet VG.

Saken lukter vondt langt vei. NRK kommer med denne oppsummeringen:

«I forliksklagen skriver Slaathaug i stiftelsen Rettferd at han den 23. mai i fjor lånte Teigen 3000 kroner gjennom en Vipps-utbetaling.
Dagen etter, 24 mai, sendte Slaathaug ytterligere 2500 kroner via Vipps.
Den 26. mai publiserer Nettavisen artikkelen «Slår alarm om to år saksbehandlingstid for misbrukte barn», som er et intervju med Slaathaug skrevet av Espen Teigen.
Dagen etter, den 27. mai, vippser Slaathaug ytterligere 1500 kroner til Teigen, før han til slutt låner Teigen 20.000 kroner den 20. juni i fjor.
«

Teigen låner penger av noen han skriver en sak om, både mens han jobber med saken og får overført et beløp dagen etter publisering. Det likner på korrupsjon, selv om det ikke er grunn til å tro at Slaathaug har betalt for å være kilde.

Foto: Børge Sandnes (CC BY-SA 3.0)

Teigen unnskylder seg med at han har «hatt en fryktelig tøff økonomisk periode. Det har både handlet om at nære i min krets har hatt det vanskelig, kombinert med en voldsom regning fra Skatteetaten.«

Det er korrekt at han fikk en betydelig skattesmell, fra en skatteberegning fra midten av november 2022.

Altså mange måneder etter at pengene ble lånt til Teigen. Pengene ble altså neppe brukt til det Teigen påstår.

Jeg har fått høre troverdige rykter om hva pengene ble brukt til, men tenker jeg skal overlate publisering av slike detaljer til en større mediebedrift. De høyrenasjonalistiske nettstedene som har lav terskel for å publisere slike detaljer kommer neppe til å gjøre det mot en av sine fremmedfiendtlige venner.

Inntil videre er det liten grunn til å ha særlig tillit til Teigen som journalist. Han har i beste fall brutt god presseskikk og sviktet sin arbeidsgiver.

Mest lest

Arrangementer