Kommentar

Sveits det mest innovative landet

Kanskje reiser ikke rikinger bare fra noe, men også til noe, når de flytter til Sveits.

Det finnes noe som heter Global Innovation Index. Bildet nedenfor er hentet fra Visual Capitalist.

For 12. året på rad topper Sveits indeksen blant annet på grunn av antallet patenter og styrken til sine institusjoner. Det er neppe noen tilfeldighet at dette gjør landet attraktivt for mennesker med kapital. Det er sikkert en sammenheng mellom høy score og at landet tiltrekker seg mennesker, og man skal ikke se bort fra at dette virker i begge retninger.

Innovasjon er helt essensielt i en levende økonomi. Uten dette hadde vi fortsatt dødd rundt leirbålet vi ikke hadde, ikke spisende på kjøttet vi ikke klarte å skaffe oss fordi vi manglet redskapene for å få det til. Det at man skaper nye ting, er så utrolig viktig for at man skal forbedre menneskers liv.

Hor ligger ås Norge i dette bildet? Vi ligger på 22. plass. Det er ikke alt for galt, men det er fortsatt potensiale til mye mer. Hvis du vil vite mer om indeksen, anbefales lenken øverst i denne artikkelen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer