Kommentar

Uvitenhet eller lureri?

Liberalistene forsøker for tiden å få flest mulig lister til kommunevalget. Det skjer på merkelige måter.

Selv om jeg er utmeldt, får jeg innimellom eposter som skal til medlemmene. Jeg pleier å lese dem, men på eposten jeg fikk på mandag, kom det plutselig noe som fikk meg til å stusse. Jeg kunne lese dette:

Enhver med et minstemål av kjennskap til kommunevalg, vet at man ikke kan bli innvalgt i et kommunestyre med 0,7% av stemmene. Lenken går til denne Wikipedia-artikkelen. En rask titt på artikkelen, vil selvsagt få noen og enhver til lure litt siden Senterpartiet ikke kom inn med 1,3% av stemmene. Heldigvis ligger valgresultatene lett tilgjengelig på nett, og de riktige resultatene fra Lørenskog i 2015 finner du lett på valgresultat.no. Det viser at Lørenskog i våre hjerter fikk 3,0%, frem 0,7%. Altså sannsynligvis en tastefeil på Wikipedia.

Hensikten med tallet i eposten er selvsagt å gi medlemmene et inntrykk av at det ikke skal så mye til for at Liberalistene kan komme inn i kommunestyret i for eksempel Lørenskog ved valget til høsten. Det er naturligvis innenfor å gi medlemmene også en urealistisk tro på at et godt resultat er mulig. Troverdigheten får seg imidlertid en knekk når slikt skrives.

Skyldes det at de som sender ut eposter i Liberalistene rett og slett ikke vet hva som kreves av oppslutning for å bli innvalgt? Skyldes det at man bevisst ønsker å feilinformere medlemmene slik at de får falske forhåpninger og sier ja til å stå på lister? Det at man tilfeldigvis velger ut Lørenskog i 2015 som eksempel, er ikke tillitsvekkende i så henseende. Er det flaks at man så beleilig fant akkurat det resultatet?

For de av oss som er interessert i valg, er det viktig med korrekt informasjon om resultater og hva som kreves for å bli valgt. Troverdighet er viktig. Liberalistene bør skjerpe seg.

Mest lest

Arrangementer