Magasin

Videotips: The Soho Forum

Hvis du vil finne interessante liberalistiske debatter, finnes det en utmerket kilde for slikt. The Soho Forum har eksistert i flere år, og samler en imponerende mengde med interessante debatter.

Opplegget er som følger: Det presenteres en påstand som er mer eller mindre relevant for liberalister. To debattanter møtes. Den ene argumenterer for påstanden. Den andre argumenter mot. Publikum stemmer for eller mot påstanden, både før og etter debatten. Det er lov å være i tvil og stemme «vet ikke».

De månedlige debattene arrangeres i samarbeid med Reason som filmer dem og legger dem ut på YouTube. Den siste debatten jeg så var mellom Gene Epstein vs. David Friedman. De diskuterte følgende problemstilling:

«The right way to persuade people of libertarianism is by showing them that its outcomes are superior by their standards, without any resort to the flawed non-agression principle (NAP).»

Her kan du se den nesten halvannen time lange debatten som en smakebit:

Den neste debatten handler om libertarianere bør støtte bevegelsen for fritt skolevalg. I september skal Yarrow Brook og Bryan Caplan diskutere anarkokapitalisme før det i oktober skal være en debatt om elektriske kjøretøyer og miljøet.

The Soho Forum har et omfattende arkiv med lenker til tidligere debatter. Her finner du også resultatene av pollsene. Debatten i juli handlet om innvandring, i juni diskuterte man påstanden «It would be easier to convert a heterosexual to homosexuality than to convert a non-libertarian to libertarianism.», i mai var påstanden «Libertarianism has been thoroughly corrupted by delusion, greed, and disdain for the weak» og i april debatterte man The 1619 Project.

Det er altså noe for enhver smak.

For å delta i publikum, må man kjøpe en billett på forhånd. Kanskje noe å vurdere hvis du skal til New York en gang det sammenfaller med en debatt? Inntil det skjer, kan dere kose dere med mange gode debatter på video. Du kan også følge The Soho Forum på Facebook.

Mest lest

Arrangementer