Nyheter

Høyrebølge ved skolevalgene

Høyre og Fremskrittspartiet vinner årets skolevalg. Du finner valgresultatene her.

Unge Høyres leder Ola Svenneby på Dagsrevyen

Høyre får 21,9% (+8,3%) oppslutning og Fremskrittspartiet får 19,6% (+5,7%). Arbeiderpartiet får 17,0% (-6,4%). Resultatet skapte jubel hos Unge Høyre og FpU, mens det var helt stille hos AUF. Dette er sammenlignet med valget i 2021, ikke 2019 som de fleste andre sammenligner med. 4 år er en evighet blant ungdom.

Det er ellers interessant at MDG fortsetter tilbakegangen blant ungdom og kun får 3,8%. Rødt får kun 2,7%. Miljøvern og kommunisme er ikke så populært blant ungdom som man skulle tro. Krig og økonomisk tilbakegang påvirker kanskje ungdom mer enn man skulle tro? Man skal imidlertid vært forsiktig med å overtolke resultater.

Unge Venstre er derimot svært fornøyd med 9,4% til Venstre, partiets tredje beste skolevalg noensinne. H, V og FrP får til sammen 50,9%, mens Ap + SV, + SP + Rødt + MDG får til sammen 40,7%.

Vi kan ellers merke oss at Liberalistene kun får 0,4%. Partiet havner på 16. plass. Liberalistene når heller ikke i år frem til ungdom, i likhet ved de siste valgene. Det er et problem for partiet.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer