Nyheter

Kommunestyre velger ordfører

Ingen av kommunene i Norge har valgt ordfører for perioden 2023 – 2027, selv om enkelte medier melder dette.

En av overskriftene om valgt ordfører etter mandagens valgdag, hadde VG.no: – Ingrid ble ordfører og fødte på samme natt.

Artikkelen er om Ingrid Majala (35), ordførerkandidat for Bygdelista i Måsøy. Hun vant mandag kveld valget, og fødte ei datter.

Bygdelista i Måsøy fikk oppslutning på 31,2 prosent og fem mandater i kommunestyret. Hvis Bygdelista i Måsøy klarer å samle sammen åtte representanter til det konstituerende møte i kommunestyret, blir Majala ordfører i Måsøy kommune i Finnmark. Både Ingrid Majala og veldig mange andre ordførerkandidater, skal gjennom forhandlinger før vervene er på plass. Ingen ordførere, formannskap og hovedutvalg, for kommende periode er valgt.

Forhandlinger
I forhandlingene har lokalpartiene all makt, selv om det kan komme råd fra sentralt hold. Hva lokalpartiene prioriterer varierer; for noen er verv viktigst, for andre er politiske saker prioritert.

Forhåpentligvis velger de ikke-sosialistiske partiene politikk i forhandlingene, nemlig redusere skattenivået. Etter at Høyre og FrP gjorde det godt, bør mange innbyggere få redusert eiendomsskatt de neste årene. Om skribenten tror det skjer? Vel, jeg er i tvil!

Høyre- og FrP-politikere har som rødgrønne politikere blitt avhengige av inntektene eiendomsskatt gir.

Mest lest

Arrangementer