Debatt

Aksjer og habilitet

Virkeligheten gjør det så lett å kritisere. Habilitets og aksjeskandalene en gang til.

Jeg har tidligere i Liberaleren tatt til orde for at norsk politikk i mindre grad bør gjøre politikere og deres nærstående inhabile, og at staten bør selge ned sine akjsebeholdninger utenfor Oljefondet. Jeg skal derfor fatte meg i korthet.

Innhabile
De inhabile

VG kunne i dag (27. sep) melde:

Finnes har blant annet vært tungt inne i store selskaper hvor staten eier mer enn halvparten av aksjene.

VG

Dette er akkurat en slik posisjon som bør unngås. Med unngås mener jeg ikke at jeg henger meg opp i at en fyr har handlet noen aksjer og ikke fortalt kona om det, men jeg henger meg opp i at vi har et system der politikere og deres nærstående er inhabile. Det reder grunnen for kompiskaptialisme og snusk. Det er på tide å få slutt på dette.

Selg statens aksjer. Unngå næringspolitikk.

Mest lest

Arrangementer