Kommentar

Høyresidens kanon er en gave til venstresiden

Civita og Minerva har laget Høyresidens kanon. Den er et svar til Klassekampens liste over de hundre viktigste bøkene for venstresiden. Denne ligger forresten bak betalingsmur, for alt skal jo visstnok være gratis for sosialistene som imidlertid følger den gamle tanke om at selv om alle er like, så er noen er likere enn andre. De får jo bare omtrent 40 millioner i årlig pressestøtte fra skattebetalerne.

Listen til Civita og Minerva er dessverre en gave til venstresidens fordommer mot høyresiden. Høyresiden er her tydeligvis definert som alt som ikke er eksplisitt internasjonal sosialisme. Det mest pinlige er selvsagt at nazisten Carl Schmitt er inkludert. Inkludert er også Michel Houellebecq som oppfattes som en del av en ny høyreside hvor «motstanden mot islam, globalisering, frihandel, og ikke-vestlig innvandring» er sentralt. Dette er ikke en liberal høyreside.

Nå har endelig venstresiden grunnlag for å putte Hayek og Friedman i bås med brunstripete krefter, med stempelet til høyresidens tankesmie og høyresidens dagsavis. Det virker som om man ikke skjønner hvor viktig det er å unngå å havne i samme sumpen som fascismen.

De har også klart det kunststykket å kun inkludere ett verk fra hver forfatter. Det finnes faktisk viktige tenkere som har skrevet flere gode bøker.

Det finnes selvsagt mange gode bøker på listen. Det viktige er imidlertid ikke bare hva som bør inkluderes, men hva som ikke bør inkluderes. Av fem norske bidrag de siste 100 år inkluderes Grete Brochmann. Ikke rart om venstresiden vinner hvis dette er høyresiden.

De frihetlige tankene trenger noe bedre. Liberaleren publiserer vår liste på nyttårsaften.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer