Kommentar

Norsk spillefilm til 2,1 millioner kroner

Fredag hadde De Gjenvendte premiere på norske kinoer, en zombiekomedie som Finnmark Productions brukte 2,1 millioner kroner på i løpet av tre år.

Espen Larsson i Finnmark Productions mener den norske standarden for å lage spillefilmer, er en merkelig standard. Norske filmer er i hovedsak statlig finansiert, finansiert av skatter og avgifter. Gjennom statlig finansiering koster filmene langt mer enn dem trenger å gjøre.

Skjermbilde fra den offisielle traileren

– Vi bruker 2,1 millioner når en gjennomsnittlig norsk spillefilm koster 25 millioner kroner. Når du ser vår film og setter den i sammenheng med andre norske filmer, blir du ikke å se at denne filmen koster så mye mindre. Det sier Espen Larsson i Finnmark Productions til Radio Nordkapp.

Forretningsmodellen til Finnmark Productions er å skape kostnadseffektive filmer til langt mindre penger enn standard norske statlige finansierte filmer. Med lave kostnader skal det være mulig å tjene penger på produksjon av film.

Foran norgespremieren fortalte Larsson at det har vært testvisninger på De Gjenvendte, visninger med 92,9 prosent positive tilbakemeldinger.

Norske kinoer viser De Gjenvendte de neste ukene.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer