Kommentar

Tre minutter med formynderi

I går publiserte jeg en artikkel om alkoholsalg i butikkene. Et av de mer radikale poengene var at aldersgrenser fører til formynderi og bør avskaffes. Jeg skrev blant annet dette:

«Dernest er det slik at jeg, på grunn av aldersgrensen, må gå gjennom ydmykelsen og ventetiden ved at det kommer en ansatt hver gang jeg kjøper øl på butikken.«

På vei hjem fra jobben var jeg innom butikken for å handle litt mat, og der lyste jammen lampene rødt. Et tegn på at det måtte komme en ansatt for å stadfeste at de arme menneskene som kjøpte øl var over 18 år. I de fem selvbetjeningskassene var det plutselig 4 røde lamper. I den siste holdt en mann på med svært mange varer.

Det tok sin tid. Han ene litt eldre mannen, satt seg ved siden av kassen for å vente. De andre så seg rundt i lokalet. Alle kunne se at disse fire mennene skulle kjøpe øl. Jeg stod i egne tanker i køen før jeg etter hvert tok opp mobilen og tok dette bildet.

Mitt poeng fra i går ble virkelighet samme dag. Mennesker lider på grunn av formynderi.

Selvsagt skal man beskytte barn. De står i en særstilling og har ikke rett til å gjøre alt en voksen har. Nettopp det fører imidlertid til at de brukes som en brekkstang for generelt formynderi. Hver gang noen misliker noe, så skyver de barn foran seg. Det skjer når det gjelder alkohol og andre rusmidler. Det skjer når det gjelder formynderi når det gjelder porno og å gi politiet fullmakter til å overvåke og krenke personvernet. Mennesker som egentlig misliker at transer får frihet til å leve sitt liv, skyver også alltid barn foran seg for å få aksept for sine merkelige fordommer.

Barn brukes som et virkemiddel for å krenke menneskers rett til frihet. Det er en dypt umoralsk bruk av barn. Og det bør påpekes.

Jeg bør få kjøpe øl, vin og brennevin uten at noen sjekker alderen min!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer