Kommentar

Danby Choi er ikke kansellert

Danby Choi klarte å komme «på forsiden» av VG med budskapet om at han skulle være 17. mai-taler i Oslo. Ikke overraskende er det da noen outrerte figurer som da vil ha ham vekk. Dette spinnes til at Choi nå er kansellert. Og anti-woke-brigaden går på limpinnen. Til og med Arne Eidshagen i et ellers fint innlegg her på Liberaleren

Danby Choi. Foto: Nordiske Mediedager. (CC BY-SA 2.0 DEED)

Danby Choi er en av Norges minst kansellerte personer. Han er en mester i å få oppmerksomhet, og spiller bevisst på frykten for sensur og kansellering. Han vet at dette gir delinger og bringer frem den paranoide delen av anti-woke.

Det er enormt mange «talerstoler» der folk får fremme sitt budskap om at de er kansellert. Ser ingen ironien i det?

Det er en «industri med mennesker som ønsker å tro. Ønsker å tro at det eksisterer en kanselleringskultur der «deres egne» sensureres eller nektes en talerstol. Det er så lett å sette opp en enkel akse med oss mot dem. Det er så fint å heie på våre mot «de andre». Mot de woke eller mot de anti-woke.

Problemet er at denne virkelighetsforståelsen gir et galt bilde av virkeligheten. Det er nesten som de som tror at de to reelle poliske alternative er kommunisme og nazisme. Uten sammenligning for øvrig. Denne todelingen fordummer debatten.

Men det er jo fint å heie. Det er fint å juble. Det er fint å få bekreftet sine egen fordommer. For man kan alltids finne en ekstremist eller idiot som mener det meste som bekrefter hva man ønsker å tro.

Jeg er ikke i tvil om at Danby Choi vil få holde sin tale. Det tror jeg ikke så mange andre er heller. Jeg tar forresten gjerne et veddemål Jeg vedder en tusenlapp med hvem som helst om at Danby Choi ikke blir nektet å tale på 17. mai. Alle oppegående vet at jeg vil vinne det veddemålet. Og jeg har ingenting i mot lettjente penger fra de ikke fullt så oppegående.

Mest lest

Arrangementer