Diverse, Magasin

Less is Moore

Venstresidens store helt Michael Moore viser seg å være like full av løgner og manipulering som alle andre av sosialistenes idoler.

Moore får nå stor oppmerksomhet fordi Miramax, som ligger under Disney-konsernet, ikke vil gi ut hans nye anti-Bush-film «Fahrenheit 911». Disney sier selv at selskapet ikke vil dras inn i noen politisk strid eller hetse en spesiell person, men dette er ikke god nok unnskyldning for Moore, så han sier like godt at det skyldes skattefordeler Disney får av George Bush’ bror Jeb som er guvernør i Florida. At Miramax-sjef Harvey Weinstein i årevis har vært en stor donor til Demokratene, blir selvfølgelig ikke tatt med i betraktningen. Moore får utrolig mye presse om bråket med Miramax nå, noe som sikkert ikke er dumt når han skal markedsføre filmen. Men i et intervju med CNN 6.mai, sier han at han fikk vite for allerede et år siden at Miramax ikke vil finansiere filmen: «For nesten ett år siden, etter at vi hadde startet med å lage filmen, fortalte formann for Disney, Michael Eisner, til min agent at han var opprørt over at Miramax hadde laget filmen og at han ikke vil distribuere den». Mye tyder derfor på at dette er et stunt satt i gang for å skape blest i den hensikt å få flere til å se filmen.

Dette er imidlertid ikke første gang folk påpeker at Moore lyver eller manipulerer for å få publikum. I filmen «Bowling for Columbine» åpner han filmen med å vise en scene der han vifter rundt med et gevær han umiddelbart får i en bank fordi han åpner en konto. Det nevnes ingenting om at scenen ble spesielt arrangert fordi det normalt tar seks uker å få geværet siden banken er pliktig til å sjekke kundenes bakgrunn svært nøye. Michael Moore forteller også at USA tidligere har gitt 345 millioner dollars til Taliban i 2000 og 2001, men han hopper elegant over det faktum at pengene gikk gjennom et prosjekt mot sult, som var styrt av FN for å hjelpe en sultrammet befolkning. I sin nye film «Fahrenheit 911» kobler han George Bush’ oljevirksomhet opp mot forretninger den gjorde med Osama bin Ladens slektninger. Det går imidlertid ikke frem av filmen at bin Laden er et av mer enn 50 søsken, og at brorparten av familien er vestligorienterte mennesker som sender barna på skoler til USA. De brøt kontakten med bin Laden for tiår siden. Det blir både uærlig og tarvelig å mene at man ikke skal inngå kontrakter med en familie fordi et av familiemedlemmene ble terrorist.

Michael Moore har tidligere blitt konfrontert med sine løgner. Da CNN i et intervju med Moore 12.april 2002 spurte om han ville svare dem som beskylder ham for unøyaktigheter, svarte han følgende: «Hvorfor skulle jeg det? Hvordan kan det være unøyaktigheter i komedie?» Moore tar altså ikke sine egne bøker og filmer særlig seriøst. Er det da grunner til at alle andre bør gjøre det?

Mest lest

Arrangementer