Ukategorisert

Konkurranse om skolebøkene

Snart kan elvene kjøpe skolebøkene direkte fra forlag, fra nettbokhandel eller fra bokhandlene. Det blir endelig konkurranse på bokmarkedet, og det vil merkes på prisene.

I forslaget til rammene for ny bransjeavtale slår regjeringen fast at det ikke er aktuelt med en lov om faste priser på bøker. Det er heller ikke aktuelt å videreføre faste priser på skolebøker, skriver statsrådene Morten A. Meyer og Valgerd Svarstad Haugland i et brev som ble publisert i dag.

I praksis betyr forslaget at det vil bli slutt på bokhandlerne sitt monopol. Aktørene må kjempe om kundene. Det betyr økt konkurranse, bedre utvalg og hyggelige priser for kundene, som i dette tilfellet er elever i skolen.

Fortsatt ønsker regjeringen å regulere markedet på en rekke områder. Det åpnes for å akseptere overgangsregler. Regjeringen minner også om at skolebøkene skal foreligge på nynorsk og bokmål på samme tid til samme pris. Disse reglene er med på å regulere den frie konkurransen. Det taper mange forbrukere på, og vi beklager selvsagt at regjeringen ikke tar steget fullt ut.

Likevel er denne nyheten gledelig. Monopolet står for fall, og konkurransen kan endelig ønskes velkommen også i denne bransjen.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • I møte med fiendenI møte med fienden
    Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
  • En styrke og en svakhetEn styrke og en svakhet
    En av liberalismens sterkeste og viktigste sider er samtidig dens største svakhet.
  • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
    For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.