Ukategorisert

Liberalisert bokavtale fra 1. mai 2005

Statsråd Morten Andreas Meyer har hatt dialog med representanter for Den norske Forleggerforening og Den norske Bokhandlerforeningen. Resultatet av samtalene er at dagens bokavtale forlenges frem til 1. mai 2005.

Den nye liberaliserte bokavtalen vil tre i kraft fra samme dato og ikke 1. januar 2006 som tidligere varslet. Dette betyr også at bokbransjen nå får fire måneder til å forberede seg på at alle salgskanaler får de samme rabattmulighetene fra 1. mai 2005.

Fra 1.1.2006 vil fastprissystemet og bokhandlernes monopol på å selge skolebøker til videregående skole opphøre. Dette gjelder også fag- og lærebøker til universitet og høgskolesektoren. Fra 1.7.2006 vil fastprissystemet og bokhandlernes monopol på å selge skolebøker til grunnskolen opphøre.

(Pressemelding fra Moderniseringsdepartementet)

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer