Ukategorisert

Frislipp av byggestiler?

Lederen i Oslo Arkitektforening vil la innvandrere bygge hus i byggestil fra hjemlandet. Nei, sier FrP. Vi spør: Hvorfor ikke?

Ifølge Nettavisen idag vil Ole Møystad i Oslo Arkitektforening at innvandrere skal få importere byggeskikk fra hjemlandet når de skal bygge sine hjem i Norge. Han mener det er diskriminering å tvinge på dem norsk arkitektur.

Ikke uventet er FrP uenige med ham. Nestlederen i Stortingets kommunalkomite, den hardtslående trønderen Per Sandberg mener vi (i betydningen Norge, tror jeg) vil «komme ut å kjøre» hvis vi også «når det gjelder bygningsmassen skal legge til rette for spesielle grupper». Noe han mener Møystad gjør. Som en av flere samfunnsgrupper (!).

Liberaleren mener det bør ligge utenfor politikernes domene å ta avgjørelser om hvilken byggestil og hvilke materialer hvert enkelt menneske skal bruke når de bygger sine boliger.

Formynderi i byggesaker ok – overfor innvandrere?
Per Sandberg kan anbefales å ta en tlf. til sin partigeneralsekretær Geir Mo og be om å få låne videoen fra partilandsmøtet 1988 i Bergen, debatten efter formannens tale. Der kan han se og høre innlegget fra daværende kommunalråd i Bergen, Pål A. Bjørnestad. Som snakket om myndighetenes formynderi i byggesaker; alt fra form på tak, takdekke, farver på hus, liggende eller stående panel, farve og materiale brukt i havemøbler og gjerder etc. Sandberg kan også høre på applausen – og så gå til sin øverste sjef og spørre om FrP nå er for formynderi i byggesaker, bare formynderiet gjelder innvandrere..

Mest lest

Arrangementer