Ukategorisert

Reformstopp i kommunene?

Den farverike Ap-politikeren Matz Sandman mener Ap må ta kontroll med Kommunaldepartementet, for å sikre fortsatte reformer i kommunesektoren.

Dermed feller den tidligere Ap-statsråden en hard dom over Arbeiderpartiets partnere Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet – allerede før regjeringen er etablert!

Det er liten tvil om at Senterpartiet ønsker seg Kommunaldepartementet – der Høyre-leder Erna Solberg har regjert de 4 siste årene. Åslaug Haga har gjort det klart at departementet som fører kontrollen med lokaldemokratiet og kommuneøkonomien er viktig for SP. Hun har allerede kommet med løfter om at milliarder av kroner skal sprøytes inn i kommunene. En naturlig konsekvens av SP-påstanden om at Samarbeidsregjeringen sulteforet kommunene.

Senterpartiet snur saken på hodet; kommunene forsøker i dag å løse altfor mange oppgaver – samtidig. Stortinget har noe av skylden, som lemper ansvaret for en del oppgaver over på kommunene. Kommunene selv klarer ikke å konsentrere seg om det som er lovpålagt, men tar gjerne på seg å finansiere også ikke-lovpålagte oppgaver. Så stiller lokalpolitikere seg i kø for å kritisere regjeringen og stortingsflertallet.

Matz Sandman har en klar begrunnelse for å holde både SP og SV unna dette departementet: Ap er et moderne parti. Det er fortsatt et stort behov for å effektivisere og modernisere offentlig sektor, og det mener jeg Ap er best egnet til, sier han til Kommunal Rapport.

Vi har ingen problemer i å være enige med Sandman at Ap er best egnet – av de tre nye regjeringspartiene.

Fortsetter Stoltenbergs partifeller å stemple Aps nye samarbeidspartnere på samme måten som Sandman er det gode muligheter for at den bondekonservative sosialistiske eksperiment-regjeringen bryter sammen før den i det hele tatt er etablert.

Kom igjen, Ap-folk: Finnes det ikke flere friske (og sanne!) karakteristikker av SP og SVs politiske standpunkter?

Mest lest

Arrangementer