Ukategorisert

Den politiske klassen

Den nye sosialistiske regjeringen setter rekord i antall statssekretærer, og svært få av ministrene og statssekretærene har erfaring fra næringslivet. Den politiske klassen vokser seg større, og sosialistene står bak.

Den nye regjeringen har utnevnt ikke mindre enn 42 statssekretærer. Dette er 6 mer enn Bondeviks regjering, og hele 19 mer enn Gro Harlem Brundtland, som i sin tid greide seg mer 23.

Dagens Næringsliv (ikke på nettet) har studert bakgrunnen til ministrene og statssekretærene, og bildet er klart. Nesten alle har før valget vært politikere på heltid, og svært få har noen som helst erfaring fra det private næringsliv.

Den politiske klassen vokser seg større og større, og sosialistene står bak. Men hvordan passer dette egentlig inn i det sosialistike likhetsidealet? Alle er og skal per definisjon være like, men noen er likere enn andre, og disse kalles tydeligvis politikere.

Denne skribenten tror at det som nå skjer er et syptom på en grunnleggende sykdom i det norske samfunnet. Politikken har blitt den mest legitime veien til rikdom, berømthet og posisjoner. Unge, på overflaten dyktige mennesker velger politikken fremfor næringslivet eller organisasjonslivet når de skal opp og frem. Politiske verv gir god lønn, trygge jobber og nettverk som senere kan brukes i næringsliv eller organisasjonsliv. Politikerne er på fremsiden av avisene, politikerne er de nye popstjernene, og det er bare et spørsmål om tid før vi får en ny Idol-variant: Politiker-Idol.

Til deg som er leser av Liberaleren og sosialistisk politiker (dersom du finnes), jeg har et spørsmål: Hva er det som gjør deg så spesiell? Hvorfor har akkurat du fått slike spesielle evner som gjør deg i stand til å ta beslutninger for oss andre? Hva har gjort nettopp deg til allvitende og allmektig? Du kan vel ikke ha fått evnene direkte fra gud, for sosialister tror vel ikke på gud?

Dersom du kun er involvert i politikken for egen vinnings skyld ber jeg deg, i all ydmykhet, om å trekke deg, og om å starte å konsentrere deg om ditt eget liv. Vi andre greier oss nemlig utmerket selv.

Mest lest

Arrangementer