Ukategorisert

Ideologisk regning

I Rælingen i Akershus vil SV bytte ut privat renhold med offentlig ansatte renholdere. Ekstraregningen kan bli på 1,5 millioner kroner. Den kan skrives på kontoen for ideologi.

Sosialistene pleier ofte å beskylde høyresiden for ideologiske motiver når man reduserer omfanget av offentlig sektor ved å privatisere – og når man ønsker å bruke konkurranse som incitament til effektivisering og rasjonalisering, ved å konkurranseutsette oppgaver det offentlige likevel skal betale for.

Og hva er galt med ideologisk motiverte forslag? Vil sosialistene hevde at de ikke har ideologiske motiver når de tar til orde for renasjonalisering, rekommunalisering av av konkurranseuttsatte oppgaver, eller ål a være å innføre det?

NRK Østlandssendingen melder at sosialistene nå vil rekommunalisere renholdet i kommunen. Denne oppgaven har vært satt ut på anbud i de 12 årene høyresiden har styrt.

Regningen for denne ideolisk motiverte manøveren blir 1,5 milloner kroner. En regning skattebetalerne i Rælingen sikkert betaler med glede. Det var jo flertallet av dem som ønsket sosialistene tilbake til makten.

Mest lest

Arrangementer