Ukategorisert

Ideologisk regning

I Rælingen i Akershus vil SV bytte ut privat renhold med offentlig ansatte renholdere. Ekstraregningen kan bli på 1,5 millioner kroner. Den kan skrives på kontoen for ideologi.

Sosialistene pleier ofte å beskylde høyresiden for ideologiske motiver når man reduserer omfanget av offentlig sektor ved å privatisere – og når man ønsker å bruke konkurranse som incitament til effektivisering og rasjonalisering, ved å konkurranseutsette oppgaver det offentlige likevel skal betale for.

Og hva er galt med ideologisk motiverte forslag? Vil sosialistene hevde at de ikke har ideologiske motiver når de tar til orde for renasjonalisering, rekommunalisering av av konkurranseuttsatte oppgaver, eller ål a være å innføre det?

NRK Østlandssendingen melder at sosialistene nå vil rekommunalisere renholdet i kommunen. Denne oppgaven har vært satt ut på anbud i de 12 årene høyresiden har styrt.

Regningen for denne ideolisk motiverte manøveren blir 1,5 milloner kroner. En regning skattebetalerne i Rælingen sikkert betaler med glede. Det var jo flertallet av dem som ønsket sosialistene tilbake til makten.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Chris Joy
Chris Joy
15 years ago

«ideologi» refererer til et sett av meninger som
i sum utgjør en bortimot komplett politisk platform
for hvilke prinsipper som skal gjelde i et samfunn.

Når man bruker innvendinger som «ditt forslag
er ideologisk motivert» så er dette kontekstuelt
det samme som «det mener du bare fordi du har
meninger som tilsier at du skal mene det»

Altså, i beste fall en tulleinnvending.

Petter Furulund
Petter Furulund
15 years ago

Våre folkevalgte har som oppgave å forvalte våre felles ressurser og gi mest og best velferd for befolkningen. Hvem som skal få hva og hvor mye er en politisk prioritering. Men å sløse med ressursene kan ikke forsvares hverken med ideologi eller på annen måte. Hvem som får lov å produsere tjenestene, bør reguleres av dyktighet og ikke om man er privat eller offentlig ansatt eller organisert. De renholderene og skattebetalerne som er organisert i Norsk Arbeidsmandsforbund (LO) burde behandles med samme respekt som de i Fagforbundet(LO). Er det en ideologi å gjøre offentlig ansatte til vernede arbeidsplasser mens resten… Read more »

Fra arkivet

 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
 • Prøysenisme er god liberalismePrøysenisme er god liberalisme
  “Å forklare essensen av liberalisme gjennom Alf Prøysen, sier du?” Check!
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Norge som føderal republikk?Norge som føderal republikk?
  Norge er et parlamentarisk demokrati, men dét var ikke hva grunnlovsfedrene så for seg.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.