Ukategorisert

Bloggdebatt

4 prominente politiske bloggere debatterte i dag ideologi – ansikt til ansikt.

Den på nettet mye omtalte debatten mellom fire kjente politiske bloggere møttes i dag til debatt om ideologi.

———
Bloggerne/debattantene:
Torbjørn Røe Isaksen, leder for Unge Høyre
Heidi Nordby Lunde, aka Vampus, nestleder for Grünerløkka Høyre, spaltist i Henne og «blåbloggerdronning».
Mimir Kristiansson, leder i Rød Ungdom
Liv Gulbrandsen, nestleder i RV
———-
Publikum:
Et imponerende stort publikum, jeg anslår mellom 80 og 100. Ca 50-50 kvinner og menn, gjennomsnittsalder rundt 25. En stor koloni tenåringer, mange svært unge, kanskje til og med for unge til å få styreverv i DLFs ungdom. Utestedet der debatten ble arrangert tok heldigvis parti med den liberale siden, og serverte villig.

På forhånd var det vanskelig å se hvilken side publikum tilhørte. Noen stilte i Che-skjorte (av typen der Che er en helt, ikke morder), men mest var det Fretex og wannabe-Fretex. Det er populært i begge leire, ungdom er tross alt ungdom. Etter at debatten kom i gang ble det klart at det var flest sosialister i salen.
———-
Debatten:
Kan, etter min mening, forbigås i stillhet, i alle fall for de som er seriøst interesserte i ideologi. Debatten falt raskt inn i sporet «vis oss et eksempel på at sosialismen har gitt et godt samfunn – ja men det har aldri eksistert».
———
Debattantene:
Vampus er nok, både heldigvis og dessverre, bedre på nettet. Dette var imidlertid etter eget utsagn hennes første debatt på 10 år, og det er klart at hun har potensiale.
Liv Gulbrandsen var mest opptatt av streiken i NRK, der hun selv jobber, og brukte mye tid på å kalle John Bernander stygge ting.
Mimir Kristiansson var et friskt pust fra den røde skyggesiden. Han har tydeligvis lært mye fra sin sjef Aslak Sira Myre. Han briljerte til tider med frisk språkbruk, humor og god retorikk. Ikke se bort fra at Kristiansson kan bli en slagkraftig diktator om noen år.
Torbjørn Røe Isaksen var likevel debattens vinner. Han var klar i sitt budskap, solid i sin argumentasjon og har imponerende presentasjonsegenskaper. Når Isaksen snakker så lytter folket – så også i dag.

Mest lest

Arrangementer