Ukategorisert

Kjøttfarse

Hvorfor er ingen smuglere liberalister? Eller, hvorfor blir ikke liberalistiske smuglere tatt?

NRK melder om en person fra Rogaland som ble tatt med 3 tonn kjøtt i bilen på Svinesund.

For den som ikke forstår hvorfor dette ble en nyhetssak: Det er altså ulovlig å ta med slike mengder kjøtt over landegrensene. Bakgrunnen for forbudet er for denne skribenten uklar, men kan ha noe med at den norske staten ikke vil la nordmenn få nyte kjøtt fra utlandet, og dermed få kraftige depresjoner grunnet tanken på alle de fryktelige samvirke-biffene man har spist tidligere i sitt liv.

Uansett, den stakkars rogalendingen har forklart ovenfor tollvesenet at kjøttet skulle brukes til selskaper i nær familie. Dette tror ikke tollvesenet på, og mannen risikerer fengsel.

Liberaleren tror heller ikke at personen har en nær familie av 3000 kjøttetere, og oppfordrer han, og alle andre som blir tatt med ulovlige mengder kjøtt på grensen, til å forbedre sin forklaring. Her er vårt forslag:

«Jeg forstår ikke hvorfor dere stopper meg og holder meg tilbake mot min vilje. Jeg forstår ikke hva ordet smugling betyr. Kjøttet i mitt bagasjerom er kjøpt og betalt i en frivillig og fredelig handling. Ingen er skadet eller krenket i min handling, og ingen vil bli skadet eller krenket. Mennesket har rett til liv, frihet og til å søke lykken, og i dag har jeg søkt lykken på handlesentrene på Svinesund.

«Hvem har gitt deg retten til å stoppe meg på vei tilbake til mitt hjemsted? Har du blitt valgt ut av gud?

«Hvorfor valgte du akkurat dette yrket, det laveste av det lave, å krenke andres rettigheter systematisk gang på gang?» Har du ikke lest bibelen, selv i bibelen blir tollere sett ned på. Dere skaper ingen verdier, dere ødelegger verdier. Dere gjør ikke mennesker lykkelige, dere gjør mennesker ulykkelige. Det er så mange andre ting du kan bruke livet ditt på, og så bruker du det på å stå her på grensa, en søndag, og stjele det andre har jobbet og slitt for.»

«Tror du virkelig at du, på ditt dødsleie, kommer til å se tilbake med stolthet på det du har gjort? Eller skulle du ønske at du hadde brukt dine tilmålte dager på å gjøre andre mennesker lykkelige i frivillig samhandel og sameksistens?»

«Terrorister og kriminelle kan du stoppe, men jeg ber deg om å la meg, en fredelig familiefar fra Rogaland (fyll inn rett fylke) få kjøre videre. Jeg har kjøpt litt kjøtt som jeg skal selge fra min kebabrestaurant for å skaffe inntekter til å brødfø meg selv og min familie. De siste årene har jeg gått arbeidsledig, men nå har jeg endelig kommet i jobb, kundene strømmer på, jeg har fått selvtillit og jeg ser veien til et nytt og bedre liv. Tør du å være personen som står i veien for dette?»

«Du sier at du handler på ordre. Det er ingen unnskyldning, fangevokterne i Auschwitz handlet på ordre. Du kan bryte ordrer. I dag er den første dagen i ditt nye liv. La meg få kjøre videre, og du vil føle deg som en bedre person. Du vil stå rakere, kona di vil se på deg med stolthet og undring over din nye glød, og det samme vil den vakre nabokona. Vi kan alle forbedre oss, og dette er din sjanse.»

«Nå kjører jeg. Takk! Dersom du vil lese mer om liberalismen kan jeg anbefale www.liberaleren.no».

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer