Ukategorisert

Sosialdemokrati på det dummeste

Mange skriver mye om Kjell Inge Røkkes ”statskupp”, men den beste kommentaren står Harald Magnus Andreassen bak. Han kaller oppkjøpet for sosialdemokrati på det dummeste i NA24.

–Hvordan i all verden kan samfunnsøkonomen Jens Stoltenberg forsvare at staten skal bli minoritetseier i et stort industriselskap som Aker Kværner, spør Andreassen. Han legger til at det ikke er statens oppgave å drive butikk. Den skal drive politikk. Rollen som butikkeier kan ofte komme i konflikt med politikkrollen.

Liberaleren har sagt det før, men gjentar det gjerne for å understreke regjeringens ubegripelige oppkjøp. Når staten vedtar lovene og pålegger skatter, er det svært uheldig at staten også er aktør gjennom eierskap. Det kan bety egenfavorisering som medfører ulike konkurransevilkår. Hvorfor dette argumentet ikke veier tungt hos sosialdemokratiske politikere er vanskelig å forstå.

La oss avslutningsvis sitere Harald Magnus Andreassen: Sorry Jens, dette er norsk sosialdemokrati på det dummeste.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
borgar
borgar
14 years ago

Kan dette kalles et utslag av sosialnasjonalisme?

Voodoo-king
Voodoo-king
14 years ago

Det motsatte av sosialnasjonalisme er global individualisme. Jeg har slett ingen problemer med å si at det er åpenbart at norge tilhører den første kategorien. Norge har et uavhengig folk USA har 300 millioner uavhengige individer Hvor lenge kan det vare Når blir norge medlem av EU Når kveler FN USA Det er ikke noe galt i å være for nasjonen så lenge en har åpne grenser, ikke driver med proteksjonisme eller voldelig imperialisme. Alternativet til nasjoner er nemlig en global nasjon, og alle vet jo at den kun kan være sosialistisk om den er demokratisk. En forent verden ønsker… Read more »

borgar
borgar
14 years ago

Hvis man kobler sosialnasjonalismen opp i mot nasjonalsosialismen, hvor kommer dette til å ende?

Voodoo-king
Voodoo-king
14 years ago

Sikkert ikke så godt, kansje det er lurt å pakke sekken? Nazisme og sosialisme er jo bare to forskjellige ord for en altfor stor og sentralstyrt stat. Staten er allerede altfor stor. Den eier jo sentralbanken så all rikdom kan jo lett konfiskeres og samles på veldig få hender om den velger å trykke mer penger, øke skattene, og stenge igjen kranene i alle selskapene den eier. Staten kan jo skape dårlige tider om den vil med all den kontrollen den begynner å få. Den kan skape frustrasjon som videre avler sinne og frykt, samfunnet forfaller, fornuft forsvinner, noen må… Read more »

borgar
borgar
14 years ago

Hjelper det å pakke sekken?
Bekjempelse av såkalte «skatteparadis» er jo i vinden, og det er vel knapt et statsbudsjett i verden som ikke er ekspansivt.

Voodoo-king
Voodoo-king
14 years ago

Vil tro det, men det finnes for mange ukjente elementer enda til å ha et godt svar på det nå, kan jo være at vinden snur snart.

Fra arkivet