Diverse, Magasin

Vi elsker skatteparadis!

Borgere som bor i land med lav skatt kan ha et liv med stor frihet. Skatteparadisene kan være et eldorado for liberalister.

Regjeringen, spesielt SV-politikere, fører en norsk kamp mot skatteparadisene, noe Liberaleren har kommentert tidligere. Nå jubler utviklingsminister Erik Solheim over at Tromsø kommune vurderer å unngå selskapene som er registrert i skatteparadis.

–Det er strålende dersom Tromsø kommune ønsker å utfordre regelverket. Tromsø må være helt klar på at de ikke ønsker et samarbeid med norske eller utenlandske selskap som er registrert i et skatteparadis, sier Erik Solheim til Vårt Land.

Dersom Tromsø kommune virkelig ønsker å kutte forretningsforbindelsene til land som betegnes som skatteparadis, går kommunen rett i favnen på Attac. Eik Mjelva Kolstrup mener selskap i skatteparadis kan være med på å undergrave selve fundamentet som kommunene er bygget på. Det vil være betenkelig om Attac får bestemme den økonomiske politikken, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Da kan vi vinke farvel til frihandel og drømmen om et betydelig lavere skattenivå.

Liberaleren ønsker å etablere Norge som et skatteparadis. Vi ønsker at alle skal få beholde sine egne inntekter, og betale for sitt eget forbruk, for å si det på en enkel måte. Lav skatt betyr bare at borgerne og bedriftene får mer frihet og mer ansvar. Vi mener bestemt at de fleste vil takle større innflytelse på eget liv og på egne virksomheter. Lite eller ingen skatt er rettferdighet i praksis.
Dersom politikken i Tromsø blir utformet slik at kommunen ikke vil samarbeide med selskap fra skatteparadis, er bedriftene fra Bahamas utelukket for engasjement i ishavsbyen. På Bahamas er det nemlig ingen skatt, verken på personinntekt eller kapitalgevinst. Landet har heller ikke arveavgift, ifølge E24.

Flere skatteparadis finner du på listen som Forbes presenterte tidligere i år. Ja, politikere som sørger for lav skatt gir sine borgere et konkurransetrinn i forhold til borgere i sosialdemokratiske land.

Mest lest

Arrangementer