Ukategorisert

Norsk Tipping advarte spillere!

Satser du for mye penger, kan du få advarsel av Norsk Tipping. Staten har et maksimalbeløp som hver enkelt av oss kan bruke på spill.

Torsdag ettermiddag meldte P4 at Norsk Tipping i fjor sendte ut 57 advarsler til spillere med beskjed om de spilte bort for mye penger og hadde en uheldig spilleadferd. Ifølge radiokanalen vil ikke det statlige spilleselskapet gi opplysninger om hva som er maksimalbeløpet spillerne kan bruke før det kommer en advarsel i posten. Gjennom overvåkning og beløpsgrenser kan staten i teorien utvise personer fra gambling ettersom Norsk Tipping har monopol i Norge. I praksis fungerer det ikke slik på grunn av illegale spilleklubber og internett.

Det var høsten 2005 at daværende kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, Kristelig Folkeparti, kom med forslaget om å overvåke spillerne til Norsk Tipping. Svarstad Haugland ønsket å registrere alt fra spillernes alder til innsats og antall kuponger. En klar krenkelse av privatlivets fred.

Dersom du ikke ønsker at staten skal vite hvor mye penger du bruker på Lotto eller ikke ønsker statlige anmerkninger på at du spiller for hardt, bør du velge andre arena for spillespenning enn Norsk Tipping. Staten har nemlig satt en grense for hvor mye du kan bruke på gambling av dine private penger. Det høres utrolig ut, men det er sant.

Liberaleren vil gjerne ha kontakt med personer som har fått advarsel fra Norsk Tipping. Er du en av disse, ta kontakt!

Tags:

Mest lest

Arrangementer