Ukategorisert

Norsk Tipping advarte spillere!

Satser du for mye penger, kan du få advarsel av Norsk Tipping. Staten har et maksimalbeløp som hver enkelt av oss kan bruke på spill.

Torsdag ettermiddag meldte P4 at Norsk Tipping i fjor sendte ut 57 advarsler til spillere med beskjed om de spilte bort for mye penger og hadde en uheldig spilleadferd. Ifølge radiokanalen vil ikke det statlige spilleselskapet gi opplysninger om hva som er maksimalbeløpet spillerne kan bruke før det kommer en advarsel i posten. Gjennom overvåkning og beløpsgrenser kan staten i teorien utvise personer fra gambling ettersom Norsk Tipping har monopol i Norge. I praksis fungerer det ikke slik på grunn av illegale spilleklubber og internett.

Det var høsten 2005 at daværende kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, Kristelig Folkeparti, kom med forslaget om å overvåke spillerne til Norsk Tipping. Svarstad Haugland ønsket å registrere alt fra spillernes alder til innsats og antall kuponger. En klar krenkelse av privatlivets fred.

Dersom du ikke ønsker at staten skal vite hvor mye penger du bruker på Lotto eller ikke ønsker statlige anmerkninger på at du spiller for hardt, bør du velge andre arena for spillespenning enn Norsk Tipping. Staten har nemlig satt en grense for hvor mye du kan bruke på gambling av dine private penger. Det høres utrolig ut, men det er sant.

Liberaleren vil gjerne ha kontakt med personer som har fått advarsel fra Norsk Tipping. Er du en av disse, ta kontakt!

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
sjukheit
14 years ago

Syns faktisk dette er korrekt praksis frå Norsk Tipping. Føremålet deira er angiveleg at dei skal hindre spelegalskap å overta landet (eller noko slikt), og utan dette tiltaket som er skildra i artikkelen gjer dei strengt tatt ingenting i den retninga. Heller er dei kontraproduktive med si stadige reklamering for spel.

Sjølvsagt, min kritikk handlar om at å hindre spelegalskap er deira tilsynelatande føremål. Personleg er eg fullstendig i mot spelemonopolet til staten.

Men då igjen er eg ein kverulant.

Per
Per
14 years ago

Trekkes gevinster fra før man beregner om en spiller har nådd opp i maksimalbeløpet eller ikke? Det vil jo være meningsløst å sende en advarsel om at man «spiller bort for mye» til noen som kanskje har vunnet mer enn de har satset (forøvrig godt gjort med NTs tilbakebetalingsprosenter), men hele opplegget med «advarsler» er jo meningsløst, så det ville ikke overraske. Enig med Solvik, statlige maler fungerer ikke. En person som tjener 10 000 i måneden og spiller for kr 5 000, spiller for mye. En person som tjener 100 000 i måneden og spiller for kr 10 000… Read more »

Piris
Piris
14 years ago

Dette er det mest idiotiske jeg har hørt !
Nå må politikerne våkne og behandle rikets borhgere med RESPEKT
for privat livet !
Det skulle vært forbudt å blande seg inn i privat og familie livet !

sjukheit
14 years ago

Eg er i mot statlege malar, og eg er i mot praksisen med statleg monopol på speling. Men når Norsk Tipping eksistar som eit organ som skal avgrense speling, så er det ikkje unaturleg at dei tek faktiske tiltak i bruk for å oppfylle deira føremål. For dersom dei ikkje gjer anna enn å promotere speling, har dei heller ikkje noko eksistensgrunnlag.

Men som eg sa, dette er meir ei kveruleirng på vinklinga av saka. Det er det statlege spelemonopolet ein burde fokusere på å angripe, heller enn praksisen til eit organ vi uansett er ueinige med.

Fra arkivet