Ukategorisert

Arbeiderpartiet vil bestemme menyen

Arbeiderpartiet mener utdeling av skattefinansiert frukt vil redusere geografiske og sosiale forskjeller i kostholdet.

20 000 skoleelever på barneskoler i Oslo, Drammen og Finnmark vil fra høsten av få tilbud om gratis skolefrukt. Tiltaket er en del av arbeidet med å redusere sosiale og geografiske forskjeller i kosthold. Ordningen vil foregå parallelt med den gratisordningen som fra høsten av introduseres i regi av kommunene for skoler med ungdomstrinn, skrev helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad, i en pressemelding tidligere denne uken.

–Finnmark har i årevis toppet alle negative statistikker som har med levekår å gjøre. Dette er et ledd i arbeidet med å redusere de geografiske og sosiale forskjellene i kostholdet, sier nestleder i Arbeiderpartiet og fiskeri – og kystminister, Helga Pedersen til Finnmarken.

Tiltaket kan tyde på at det politiske flertallet mener det er uheldig at forskjelllige individ har ulike matvaner. Mener regjeringen virkelig at vi bør bli så like som overhode mulig, også i matveien? Hvis Helga Pedersen svarer ja på spørsmålet, da kan hun ta følgende råd til seg. Trekk mellom 12-15 prosent ekstra i skatt hos hver enkelt av oss. Så kan staten dele ut de matvarene politikerne mener vi bør spise. Valgmuligheter og frihet til å velge selv skaper ulike valg. Våre behov er så forskjellige, til tydelig forargelse for sosialdemokratiet.

Liberaleren har selvfølgelig en mening om skattefinansiert skolemat, og vi deler den gjerne med leserne.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer