Ukategorisert

Arbeiderpartiet vil bestemme menyen

Arbeiderpartiet mener utdeling av skattefinansiert frukt vil redusere geografiske og sosiale forskjeller i kostholdet.

20 000 skoleelever på barneskoler i Oslo, Drammen og Finnmark vil fra høsten av få tilbud om gratis skolefrukt. Tiltaket er en del av arbeidet med å redusere sosiale og geografiske forskjeller i kosthold. Ordningen vil foregå parallelt med den gratisordningen som fra høsten av introduseres i regi av kommunene for skoler med ungdomstrinn, skrev helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad, i en pressemelding tidligere denne uken.

–Finnmark har i årevis toppet alle negative statistikker som har med levekår å gjøre. Dette er et ledd i arbeidet med å redusere de geografiske og sosiale forskjellene i kostholdet, sier nestleder i Arbeiderpartiet og fiskeri – og kystminister, Helga Pedersen til Finnmarken.

Tiltaket kan tyde på at det politiske flertallet mener det er uheldig at forskjelllige individ har ulike matvaner. Mener regjeringen virkelig at vi bør bli så like som overhode mulig, også i matveien? Hvis Helga Pedersen svarer ja på spørsmålet, da kan hun ta følgende råd til seg. Trekk mellom 12-15 prosent ekstra i skatt hos hver enkelt av oss. Så kan staten dele ut de matvarene politikerne mener vi bør spise. Valgmuligheter og frihet til å velge selv skaper ulike valg. Våre behov er så forskjellige, til tydelig forargelse for sosialdemokratiet.

Liberaleren har selvfølgelig en mening om skattefinansiert skolemat, og vi deler den gjerne med leserne.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Reidar
14 years ago

Dette er kun et populistisk utspill beregnet for massene som leser og tror på propagandaen mainstream media formidler og myndighetene forfekter. Selv om frukt er en sunn matvare, vil ikke det alene som tiltak forbedre helsen til befolkningen. At det dessuten er et misbruk av tvangsinnkrevet skattepenger er også et poeng. Dobbeltmoralen er innlysende for den som har studert hva som er et godt kosthold og som samtidig har studert de offisielle ernæringsrådene. Her skal man altså sette et lite plaster på pasienter med blodfossende åpne sår. Offisiell propaganda går ut på at alle skal spise minst 60% karbohydrater, drikke… Read more »

toao
toao
14 years ago

Det aller meste tyder på at regjeringen faktisk ønsker at vi skal bli så like som mulig, også i matveien. Hvordan forklarer man ellers all den offentlige propaganda som eksisterer for å forsøke å lære folk om riktige kostholdsvaner? Det som er mest skremmende med skolemat i mine øyne er ikke sløsingen av offentlige ressurser, men at så mange i fullt alvor tror at staten vil gjøre en bedre jobb enn foreldrene med å passe på hva barn spiser. Tross at halvparten av alle nordmenn har vært innom en militærleir og sett hva slags søppel staten serverer når de har… Read more »

Fra arkivet