Ukategorisert

Drastiske forslag fra Trygg Trafikk

–Vi vil vurdere forslagene, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete i en av nyhetssendingene til NRK på lørdag formiddag.

Statsråden mener forslagene er konstruktive, og alle forslag som kan få ned ulykkestallene blir vurdert av politikerne. Politikerne vurderer forslag selv om forslagene er dårlige, selv om forslagene betyr redusert frihet.

Harald Heieraas i Trygg Trafikk i Nordland mener ungdommene som tar sertifikat må ilegges restriksjoner for å få lov til å kjøre. Han mener 18-åringer må få et forbud mot helge- og nattekjøring, og på passasjerer i bilen, ifølge NRK.no.

Statsråden har lovet å vurdere forslagene, men har foreløpig ikke støttet restriksjonene.

Liberaleren mener det er dumt å fastsette modenhet til en bestemt bursdag. Lovreguleringer, slik Trygg Trafikk i Nordland foreslår, vil gå utover ungdommer som faktisk kan kjøre bil på en god og trygg måte, også på fredager og lørdager. De aller fleste i trafikken unngår ulykker, slik skribenten tolker ulykkestallene som Trygg Trafikk offentliggjør med jevne mellomrom.

Hvis ulykkestallene er et problem, bør myndighetene vurdere å gå i motsatt retning. Anarki kan gi trygg trafikk, ifølge et oppslag i Dagbladet fra november 2006.

Drømmen om private veier blir ikke mindre gjennom økt formynderholdning.

Mest lest

Arrangementer