Ukategorisert

Vanskeligere å jukse ved valg

Ved forrige valg hadde Liberaleren en artikkel med følgende overskrift: Det er lett å jukse ved stortingsvalget. Nå er regelverket endret for å fjerne denne muligheten.

Vår betimelige avslørig ble i media kun fulgt opp av SøndagSøndag gjennom et intervju med undertegnede, noe som er interessert. Resten av den fjerde statsmakt logret i stillhet og lydighet. En svakhet som det er best å holde skjult, av hensyn til tilliten til det politiske systemet.

Valgjuks er visstnok bare noe som kan skje i totalitære regimer og i USA, her hjemme er det ikke verdt å omtale. Det er positivt at juksemuligheten reduseres, det er imidlertid trist at det ikke kommer etter samfunnskritiske oppslag hos sentrale medieaktører, men som resultat av en intern prosess i statsforvalningen.

Det bidrar til å sementere inntrykket av en presse som mangler evnen til å stille de virkelig kritiske spørsmål – bortsett fra noen forutsigbare venstrevinklinger, selvsagt.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer