Diverse, Magasin

Forhåndsstemmer mindre verdt?

Kan årets valg bli avgjort ved at forhåndsstemmer forkastes, slik det skjedde i 2005?

Mye tyder på dét.

Åslaug Haga og Liv Signe Navarsete (begge statsråder for SP) har bedt Posten Norge om å sikre at dette ikke skjer iår.

Men Posten kan slett ikke garantere.

Kommunal Rapport skriver at bare ca 600 forhåndsstemmer ble forkastet 2005, og det er vel ikke nok til å avgjøre noe mandat ved et stortingsvalg. I et kommunevalg derimot, kan det være mer enn nok.

Posten legger skylden på kommunene: “Enkelte sendinger ble forsinket blant annet fordi kommunene hadde feiladressert posten, benytte B-post, ikke tømt postboksen, foruten at fly ble innstilt”.

Hvem er kommunenes valgfunksjonærer? Jo, det er lokale politikere. Skulle ikke disse være innstilt på at alle stemmer kommer frem? Jo, egentlig. Feiladressering, B-post etc kan nok lokale funksjonæreer lastes for.

Innstilte fly, derimot.

Vi bare minner om at med elektronisk stemmegivning unngår man både sløve funksjonærer, dårlig vær, og et statlig postselskap.

Men elektronikk er farlig, det. Så da unngår vi det. Og hvem kritiserte Florida for å bruke antikverte hullkort i 2000?

Rådet du får er dette: Skal du forhåndsstemme og ikke stoler på lokalpolitikerne dine – eller Posten, så stem senest torsdag 06.september!

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
  • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
    Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.