Ukategorisert

Tallene oppmuntrer liberalister

–Meget oppmuntrende, er kommentaren til leder i Oslo DLF, Inge Simon Thorbjørnsen.

Det Liberale Folkepartiet stiller liste i Oslo i mandagens valg. 1. kandidaten er Vegard Martinsen som også er leder av partiet. Martinsen presenterer litt av partiets politikk på nettstedet YouTube.

Noen av partiets ildsjeler har fått Norsk Respons til å lage en omnibus, altså et begrenset antall spørsmål til et utvalg av befolkningen. Spørsmålet som ble stilt var: Hvor sannsynlig er det at du ville stemme på Det Liberale Folkeparti ved kommunevalget hvis de hadde mulighet til å bli valgt inn i kommunestyret i din kommune?

Til sammen fire prosent av de spurte mente det var svært eller ganske sannsynlig at de ville stemt på DLF dersom partiet hadde en sjanse til å bli valgt inn i kommunestyret.

Noen prosent i oppslutning kan virke som et svært dårlig resultat, men det kan bety representasjon. I 2003 fikk Rød Valgallianse og Kristelig Folkeparti henholdsvis 3,1 og 3,0 prosent i oppslutning i Oslo. Det ga partiene to representanter hver i bystyret. Absolutt tøft nok for et liberalistisk parti som får minimalt med omtale i media, men ikke umulig om alle som ønsker et systemskifte eller vil stemme alternativt støtter opp om Det Liberale Folkepartiet.

Liberaleren er ikke et organ for DLF, men vi har skribenter som absolutt vurderer å stemme på Det Liberale Folkepartiet på mandag.

Vegard Martinsen i Oslo bystyre er faktisk en spennende tanke!

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
toe
toe
14 years ago

Poenget er jo at det ikke er realistisk at DLF kommer inn!!!!
Valget står mellom et byråd ledet av Erling Lae eller et byråd ledet av Rune Gerhardsen med RV og Senterpartiet på vippen. Bruk stemmeretten til å stemme inn liberale politikere som kan sørge for et Lae-byråd med liberal inflytelse…

toe
toe
14 years ago

DLF i bystyret er en umulighet.
Forskjellen mellom Ap og Høyre er klar, og dersom man ser helheten så er den meget betydelig. Hvor liberal tror du hovedstaden blir i Oslo med SP og RV på vippen? Klart at du merker det både i forhold til næringspolitikken, skatte- og avgiftsnivået og areal- og reguleringsplanleggingen.
Tror ikke du kan nevne ett område hvor et Gerhardsen-byråd vil være bedre for Oslo enn Lae.

Voodoo-king
Voodoo-king
14 years ago

Gleder meg litt til å protestere på mandag. Det vil føles godt å si nei til sosialdemokratiet og de anti kapitalistiske holdningene som er så dominerende i de store partiene. Noen sier at en kaster bort stemmen ved å stemme på DLF. Dette er jeg uenig i, jeg har et annet perspektiv. Se for dere en 20 meter lang vippevekt. Plasser 10kg 5 meter til venstre og 10 kg 5 meter til høyre for midten. Vekten er i balanse, den heller hverken mot høyre eller venstre. Legg til 1 kg 8 meter til venstre og 1 kg 10 meter til… Read more »

Arild Holta
14 years ago

Angående forskjeller på Høyre og Arbeiderpartiet: Høyre ropte nylig i pressen at «ingen har noensinne gitt nok til barnevernet». Nå roper de som galne etter den sterke stat (les: byråkrati/administrasjon) som aldri før på høyre-siden. Venstre skriker stadig etter mer offentlig makt inn i det private liv. At høyresiden krydrer det med noen ord om «ansvar» og «individ», betyr lite. Skriker de samtidig noe annet og viser noe annet i kommunestyrene, så er de ikke verd å forholde seg til. Her på berget meldte en «V-dame» seg ut av et treningssenter, siden kommunen ikke fikk underprise sitt treningssenter… Skal man… Read more »

Bent Johan Mosfjell
Admin
14 years ago

Når det gjelder partitilhørighet, er det viktig å huske at partier i stor grad er sosiale sammenslutninger. Hvis ikke det skjer noe ekstraordinært, så fortsetter mennesker å være medlem i sitt gamle parti, ofte rett og slett fordi det er der man har vennene sine. Det er en av grunnene til at det er liberalister i de fleste partier. Meningene utvikler seg i løpet av et langt medlemsskap, ofte langt i liberalistisk retning, men man ønsker ikke å bryte med gamle venner og ta avstand fra ens tidligere standpunkter, derfor tilpasser man budskapet og fokus til hva som er akseptabelt… Read more »

Fra arkivet

 • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
  Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • Har du betalt «forsikring» hos staten?Har du betalt «forsikring» hos staten?
  Hva tror du forsikringsvilkårene består av, loven som kan endres eller "samfunnskontrakten" som ingen har sett?