Ukategorisert

Tallene oppmuntrer liberalister

–Meget oppmuntrende, er kommentaren til leder i Oslo DLF, Inge Simon Thorbjørnsen.

Det Liberale Folkepartiet stiller liste i Oslo i mandagens valg. 1. kandidaten er Vegard Martinsen som også er leder av partiet. Martinsen presenterer litt av partiets politikk på nettstedet YouTube.

Noen av partiets ildsjeler har fått Norsk Respons til å lage en omnibus, altså et begrenset antall spørsmål til et utvalg av befolkningen. Spørsmålet som ble stilt var: Hvor sannsynlig er det at du ville stemme på Det Liberale Folkeparti ved kommunevalget hvis de hadde mulighet til å bli valgt inn i kommunestyret i din kommune?

Til sammen fire prosent av de spurte mente det var svært eller ganske sannsynlig at de ville stemt på DLF dersom partiet hadde en sjanse til å bli valgt inn i kommunestyret.

Noen prosent i oppslutning kan virke som et svært dårlig resultat, men det kan bety representasjon. I 2003 fikk Rød Valgallianse og Kristelig Folkeparti henholdsvis 3,1 og 3,0 prosent i oppslutning i Oslo. Det ga partiene to representanter hver i bystyret. Absolutt tøft nok for et liberalistisk parti som får minimalt med omtale i media, men ikke umulig om alle som ønsker et systemskifte eller vil stemme alternativt støtter opp om Det Liberale Folkepartiet.

Liberaleren er ikke et organ for DLF, men vi har skribenter som absolutt vurderer å stemme på Det Liberale Folkepartiet på mandag.

Vegard Martinsen i Oslo bystyre er faktisk en spennende tanke!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer