Ukategorisert

Lokaldemokratiet: Hva kommer fra regjeringen?

På landsbasis er kvinneandelen i de nye kommunestyrene 37,4 prosent. Dette er en økning på 1,9 prosentpoeng i forhold til forrige periode, men altfor lite for kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

Liberaleren hadde en artikkel før valget der vi kommenterte trusselen fra Åslaug Haga. Nå foreligger valgresultatet, og statsråden gjentar trusselen som kan komme til å skade lokaldemokratiet.

I en pressemelding sier Haga at hun vil vurdere å innføre krav til bedre kjønnsmessig balanse på listeforslag ved lokalvalg. Hvis trusselen blir reell vil medlemmene i partiorganisasjonene miste eiendomsretten til egen partiorganisasjonen. Statlige krav i de forskjellige nominasjonsprosessene, gjennom for eksempel å endre valgloven, vil bety mindre demokrati, men flere kvinner i folkevalgte verv. Når en senterpartipolitiker neste gang taler varmt om lokaldemokratiet, bør vedkommende bli møtt med en hånelig latter. Senterpartiet ønsker mindre demokrati, og Åslaug Haga legger ikke skjul på dette i pressemeldingen som Kommunal – og regionaldepartementet har sendt ut i dag.

Tags:

Mest lest

Arrangementer