Ukategorisert

Sjimpanser vil bryte norsk lov

Når regjeringen får vedtatt hovedpunktene i forslaget om å kriminalisere kjøp av sex, vil til og med sjimpanser bryte norsk lov.

Kjøp av sex er utbredt, også blant dyr. Forskning.no skriver at hannsjimpanser stjeler mat som igjen brukes som betaling for tilgang til brunstige hunner. Regjeringen bør nesten ta hensyn til dette i sitt forslag der høringsfristen er 10. oktober i år.

Liberaleren har forståelig nok ikke tro på et forbudt. Vi vet at statlige reguleringer ikke fungerer og har en rekke bivirkninger. Menneskene tilpasser seg begrensningene og de som ønsker å få et behov dekket, omgår begrensningene. Derfor har sexkjøperne allerede begynt å organisere seg.

En del motstanderne av prostitusjon og tilhengerne av lovforslaget har i debatten hevdet at prostitusjon aldri har vært noen frihet. De mener kvinner har vært nødt til å selge seg selv for å overleve. Det argumentet kan forbudspolitikerne forklare sjimpansene i republikken Guinea i Vest-Afrika som forskere har studert. Der har dyrene byttet sex mot kjøtt. Maten er visstnok ett moment i byttehandelen, men minst like viktig er inntrykket hannen gir når han skaffer seg det som ABC Nyheter omtaler som godbitene.

Noe å tenke på for regjeringen?

Mer om Liberalerens standpunkt i artikkelen Inn i mørket.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Johan
Johan
14 years ago

Blir det forbudt å spandere drinker på byen i håp om å få seg et nummer tro?

Kjetil
Kjetil
14 years ago

Nok et eksempel på at politikere først utarbeider en lov og fatter et vedtak, for så å se at det blir umulig å håndheve forbudet i praksis. Har noen spurt politikerne hvordan de ser for seg at politiet, med knappe ressurser som det er, skal dra rundt og håndheve dette kommende forbudet? Og får vi et Monty Python-aktig politi som durer rundt og påser at det ikke spanderes for mange drinker på damene på utestedene..? Hva med kjøp av dyre pelskåper og designervesker til damene? Vil det bli forbudt? Kan du risikere fengsel hvis du kjøper et par flotte ringer… Read more »

JozefK
14 years ago

Hva med oss vanlige norske gorillaer og bavianer? Tenkt eksempel: Jeg spanderer drinker, middag og konsertbilletter på en tiltrekkende dame, jeg oppvarter henne på alle tenkelige måter og behandler henne som nettopp en dame. Gjør jeg en god jobb er avkastningen i sikte: sex. Kjøper jeg da sex (og blir en lovbryter) eller er det bare romantikk? Hva om begge bare er ute etter sex (ja det finnes faktisk damer som liker å pule), altså bytter sex mot sex? Blir det forbudt å være «sexmates»? Hvem skal kontrollere at er tilstrekkelig romantikk inne i bildet før klærne faller? Prostitusjon? Romantikk?… Read more »

Ann
Ann
14 years ago

Det er bitteliten ting artikkelforfatteren glemte å nevne i forbindelse med sjimpanse-hunnene: De tillater at EN – jeg gjentar: EN – alfahann «kjøper» sex. De lar seg ikke kjøpe av flere hanner per dag, slik menneske-hunnene gjør det. Det ser ut til at aper har mer integritet.

Fra arkivet