Ukategorisert

Sjimpanser vil bryte norsk lov

Når regjeringen får vedtatt hovedpunktene i forslaget om å kriminalisere kjøp av sex, vil til og med sjimpanser bryte norsk lov.

Kjøp av sex er utbredt, også blant dyr. Forskning.no skriver at hannsjimpanser stjeler mat som igjen brukes som betaling for tilgang til brunstige hunner. Regjeringen bør nesten ta hensyn til dette i sitt forslag der høringsfristen er 10. oktober i år.

Liberaleren har forståelig nok ikke tro på et forbudt. Vi vet at statlige reguleringer ikke fungerer og har en rekke bivirkninger. Menneskene tilpasser seg begrensningene og de som ønsker å få et behov dekket, omgår begrensningene. Derfor har sexkjøperne allerede begynt å organisere seg.

En del motstanderne av prostitusjon og tilhengerne av lovforslaget har i debatten hevdet at prostitusjon aldri har vært noen frihet. De mener kvinner har vært nødt til å selge seg selv for å overleve. Det argumentet kan forbudspolitikerne forklare sjimpansene i republikken Guinea i Vest-Afrika som forskere har studert. Der har dyrene byttet sex mot kjøtt. Maten er visstnok ett moment i byttehandelen, men minst like viktig er inntrykket hannen gir når han skaffer seg det som ABC Nyheter omtaler som godbitene.

Noe å tenke på for regjeringen?

Mer om Liberalerens standpunkt i artikkelen Inn i mørket.

Mest lest

Arrangementer