Ukategorisert

Spillere ringer fortsatt Hjelpelinja

Hjelpelinja for spilleavhengige har nedgang i trafikken, ifølge nettstedet til Lotteri – og stiftelsestilsynet.

Statistikken taler for seg selv. Svært få har benyttet dette tilbudet i 2007 sammenlignet med antall personer som bruker penger på spill i Norge. Hjelpelinja har i år mottatt 814 samtaler fra eller om spillere som har et spilleproblem. 109 av samtalene ble ringt inn i juli og august, altså etter automatforbudet. Tilsvarende tall for juli og august 2006 var 199. En nedgang etter at forbudet ble innført, men ikke imponerende nedgang ettersom gevinstautomater ikke skal være tilgjengelig for borgerne i Norge. Det betyr at noen få tydeligvis ringer Hjelpelinja for spilleavhengige uansett hvordan tilgangen på spill er. Hjelpelinja vil med et eventuelt totalforbud på alle spill fortsatt motta henvendelser, men da har staten ingen å skylde på, bortsett fra politikerne som gjennom det eventuelle totalforbudet har oppmuntret til mørk omsetning for gambling i Norge.

Liberaleren har også kommentert tallene for 2005, et år som visstnok var svært hektisk for telefonvaktene på Hjelpelinja for spilleavhengige.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
13 years ago

Hysteri !
Hvor lenge er det til de vil forby all bruk av Pc til spilling ?
Det er ikke langt unna …

Tormod
13 years ago

Lurer på om bruk av tjenester som PayPal også blir forbudt.. Så lenge slike fins er et forbud mot overføring til spillselskaper vannvittig meningsløst.

Per
Per
13 years ago

Ja, hvis norske myndigheter ønsker å nærme seg burmesiske tilstander mht internettkontroll er jo det veien å gå… Men Tormod illustrerer jo saken glimrende. Hvis man først aksepterer tanken om at staten skal passe på deg så du ikke blir spilleavhengig – eller noe annet fælt – så går det egentlig ingen grense for de restriksjonene man må innføre for at et forbud skal være effektivt. Dvs, kommer man til den grensen så har man blitt et totalitært regime. Sosialdemokratiske politikere lever i en boble hvor man tror at bare man vedtar noe, så er man kvitt problemet. Det kaller… Read more »

Mest lest

Fra arkivet