Ukategorisert

Spillere ringer fortsatt Hjelpelinja

Hjelpelinja for spilleavhengige har nedgang i trafikken, ifølge nettstedet til Lotteri – og stiftelsestilsynet.

Statistikken taler for seg selv. Svært få har benyttet dette tilbudet i 2007 sammenlignet med antall personer som bruker penger på spill i Norge. Hjelpelinja har i år mottatt 814 samtaler fra eller om spillere som har et spilleproblem. 109 av samtalene ble ringt inn i juli og august, altså etter automatforbudet. Tilsvarende tall for juli og august 2006 var 199. En nedgang etter at forbudet ble innført, men ikke imponerende nedgang ettersom gevinstautomater ikke skal være tilgjengelig for borgerne i Norge. Det betyr at noen få tydeligvis ringer Hjelpelinja for spilleavhengige uansett hvordan tilgangen på spill er. Hjelpelinja vil med et eventuelt totalforbud på alle spill fortsatt motta henvendelser, men da har staten ingen å skylde på, bortsett fra politikerne som gjennom det eventuelle totalforbudet har oppmuntret til mørk omsetning for gambling i Norge.

Liberaleren har også kommentert tallene for 2005, et år som visstnok var svært hektisk for telefonvaktene på Hjelpelinja for spilleavhengige.

Tags:

Mest lest

Arrangementer