Ukategorisert

Liberaleren på Tabloid i kveld

Per Aage Pleym Christensen skal på Tabloid på TV2 kl. 18.55 i kveld. Temaet er knyttet til politiets aksjoner mot narkotikabruk i kjendismiljøer.

Her er noen tidligere artikler på Liberaleren om temaet:
Avkriminalisering – eller legalisering?
Mislykket narkotikaforbud
Brenning av hekser

77 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
14 years ago

Dersom kokain var lovlig kunne man regulert vekk de cocaproduktene som har så høy styrkegrad at de er farlige, og hatt vin og te tilsatt uttrekk av cocablader, slik man hadde på 1800-tallet. Det hadde også vært lettere å unngå overdoser, siden brukeren ville være mer istand til å bedømme riktig dose istedetfor å motta et ulovlig produkt som ikke er markert etter styrkegrad, noe som er hovedårsaken til heroinoverdoser idag i Norge. En mer åpen og liberal lovgivning mht. rusmidler hadde gjort at folk ble mindre troende til å bruke de aller farligste styrkegradene og variantene, fordi mindre farlige… Read more »

Preben Deichmann
Preben Deichmann
14 years ago

Som sagt så er jeg får legalisering av cannabis, og det er ikke bare glass som har blitt brukt i sammenheng med marihuana. Man har også funnet rester av betong for å gjøre planten tyngre, og sukker for å imitere THC krystaller. Det er imidlertid ikke ofte marihuana blir smuglet inn i landet, da det er for stort vekt/volum forhold som gjør det upraktisk å smugle. For ikke å snakke om odøren. Hasj derimot er kompakt og lettere å smugle. La meg presisere; enhver bruk av narkotika er helseskadelig. Følger av kokain har jeg nevnt over. Piller ødelegger levra, MDMA… Read more »

Preben Deichmann
Preben Deichmann
14 years ago

«Du avdekker imidlertid selv styrken i min argumentasjon når du ærlig nok innrømmer at tobakk og alkohol ville vært forbdut dersom de var nye produkter.» Jeg ville kjempet imot legalisering av tobakk og alkohol den dag i dag, akkurat på samme måte som jeg kjemper imot avkriminalisering og legalisering av harde narkotika i dag. Jeg har selv vært røker, men så aldri noe positivt komme ut av det, så jeg sluttet. Har du noen gode argumenter for hvorfor tobakk og alkohol burde vært legalisert i dag? «Konservatisme av den typen hindrer utvikling, eksperimentering og menneskers evne til å prøve seg… Read more »

Tommy K.
Tommy K.
14 years ago

«Jeg gir penger til junkier på gata»

Så hjelpsom du er. Du vet hva disse pengene brukes til,ikke sant? Vil du virkelig være med på å finansiere det som kan bli en annen persons overdose?

Preben Deichmann
Preben Deichmann
14 years ago

Tommy K.: Jeg vet akkurat hva de kommer til å bruke pengene på. Det er opptil flere alternativer. Selv om junkier stort sett ruser seg hele dagen trenger de også mat for å overleve. Det er selvfølgelig bedre å gi ham pengene til dop enn at han stjeler fra noen andre. Jeg har dessverre ikke mulighet til å sende ham på avrusing og heller ikke betale for et tak over hans hode. Klarer vi å overbevise unge om aldri å prøve stoff, slipper vi dermed at folk setter overdoser. Eller rettere sagt, vi kan forhindre overdoser i den grad at… Read more »

Tommy K.
Tommy K.
14 years ago

Preben: Hva med å gi mat isteden?

Å finansiere narkotika er en dårlig investering – for både deg og ham. Du kan ikke stikke under stol at du (indirekte) er med på å opprettholde en ulovlig narkotikaomsetning. De som gir sjenerøst til tiggere, bør reflektere litt over dette før de moraliserer over andres egoisme og kyniskhet.

Preben Deichmann
Preben Deichmann
14 years ago

Selvfølgelig er det en dårlig investering, men jeg vet jo at han ikke skal på avrusing den samme kvelden uansett. Og ja, i de fleste tilfeller gir jeg dem mat. Blant annet de som sitter ved Nationaltheatret. Dessuten spør jeg en gang i blant om de ikke vil være med å kjøpe noe å spise, men da takker de fleste nei fordi de ikke vil gå bort fra sitteplassen sin. Hadde vi legalisert narkotika så hadde vi mangedoblet antallet tiggere allikevel. Liberalistene mener at prisen ville sunket ved legalisering, og derfor også kriminaliteten. Men de som er hekta på dop,… Read more »

ole michael
ole michael
14 years ago

Heia Bent Johan!!!!!!!!!Dritbra!

Preben Deichmann
Preben Deichmann
14 years ago

Du må helt seriøst slutte å kalle meg en sosialist. På dine punkter ang. legalisering ser jeg at punkt 2. a-f bekrefter min mening om at stoffet ikke bør legaliseres. Hvis et menneske er nødt til å stille sin kropp til salgs eller stjele fra ærlige mennesker for å få tak i penger til denne substansen, så er det jo helt hinsides. At prisen er høy er fint, for da er det færre som har råd til å kjøpe det. Hvis ingen kjøper, så er det ingen kriminelle å kjøpe det av. Overdose er også uaktuelt dersom ingen bruker stoffet.… Read more »

Maria
Maria
14 years ago

Under forbudstiden på 1930-tallet hadde man samme problemene som man har med narkotika i dag: – Folk foretrakk sterkere og farligere varianter, fordi de tok mindre plass og var lettere å smugle (96% sprit, moonshine) – Det var mye tresprit og forurenset alkohol. Unødvendige dødsfall – Vanskelig å få legehjelp, og tabubelagt emne – Mafiaen bygget seg opp i USA på grunn av forbudet og tjente enorme summer, og deltok i voldelige mafiaoppgjør. – Alle gjorde det, men måtte skjule det – Det ble brukt mer som et rusmiddel enn et stimuli, mer usunn bruk, «Speakeasies» Alt dette er noe… Read more »

Maria
Maria
14 years ago

.. og seriøst .. Skolebøkene forteller bare bullshit. – Amfetamin er sannsynligvis det værste dopet. Kanskje heroin også. Tærer veldig på kroppen. Men skal man forby det helt ?? – Kokain er litt mindre ille. Faren for avhengighet og overdose er nok sterkt overdrevet. Hele Søramerika drikker coca-te, og det er ingen grunn til at svake cocapreparater ikke skal være tillatt i hele verden. – Cannabis er mindre farlig enn alkohol og burde vært lovlig igår. – LSD og sopp er litt skummelt for psyken, for å si det mildt, men langt i fra for alle. Det er en åndelig… Read more »

Maria
Maria
14 years ago

… og dette bringer oss over til noe annet. Monopolvirksomhet.

Statens monopol på alkoholskatter.

Legens monopol på «riktig medisin» (konflikten med alternativmiljøet skal ikke underdrives og mange av deres medisiner virker bedre enn monopol-industriens mastodontiske firmaer vil ha det til)

Ibogaine – en effektiv men ulovlig behandling av opiatavhengighet…Ulovlig…

Sterke vitaminer… Ulovlig…

Cannabis som medisin… Ulovlig…

Maria
Maria
14 years ago

Og hamp som industriplante.. Ulovlig…

Alt dette basert på latterlig dårlig forskning og rasistiske og etnosentriske antakelser fra 1930- og 1960-tallet

Maria
Maria
14 years ago

I denne saken har vi idag to sider som hater hverandre og blir mer og mer fanatiske og produserer mer og mer forskning som passer dem selv. Hvem har noengang sagt at forskning er objektivt? Ikke i narkotikasaken, i hvert fall…. Dette hindrer reell takling av «problemet»

Maria
Maria
14 years ago

Det beste eksemplet vi har er fra Nederland og Sveits – to land der narkotika er lett tilgjengelig, og også to veldig produktive land som har mindre problemer enn andre land med slike ting !!! Dette gjelder også kokain – Nederland har veldig god kvalitet på kokain og det er lett tilgjengelig. Du kan sende det til et laboratorium for å få testet renheten etc.

Maria
Maria
14 years ago

Noe er galt når man sitter igjen med følgende etter å ha gått i norsk skole: – Man tror at narkotika er noe onde mennesker står utenfor skoler og lurer folk til å prøve for så å gjøre dem avhengige, at de kaster bort alle pengene sine – Man vet ikke at det gir en følelse av velvære eller rus, men tror det bare gir avhengighet og fysiske skader – Man lærer ingen ting om forbudets historie eller hva libertarianere mener om de økonomiske konsekvensene av forbudet – Man lærer ingen ting om cocaplantens historie som kulturplante – En mer… Read more »

Maria
Maria
14 years ago

… og denne fanatiske holdningen skaper igjen selvoppfyllende statlige profetier som mange av brukerne selv tror på, og da kan de igjen lage statestikk som underbygger de latterlige løgnene. Men funker det i lengden? Sannsynligvis ikke. Narkotikaforbudet og den kvalmende politiske korrektheten er noe av det værste med FN og USA sin monopolvirksomhet.

Kåre
Kåre
14 years ago

Heroin er fysisk sett faktisk ikke så farlig, men faren for avhengighet er ekstremt stor. Det er vel strengt tatt ikke mange som bruker heroin rekreasjonelt? Uten å stigmatisere en større minoritetsgruppe, så vet vi jo godt hva khat gjør med folk. Dere husker jo alle trikkedrapet i Oslo, hvor en mann drepte en 23åring og skadet fem andre med en Rambokniv! Cocate er på langt nær det samme som kokain. Jeg tror jeg må si meg enig at økte ressurser for politiet har mye større effekt enn legalisering. At et forbud, slik det utføres i dag, kanskje ikke fungerer… Read more »

Helmert
Helmert
14 years ago

Du må huske på at mannen som var involvert i trikkedrapet kommer fra et land belastet med krig og elendighet. Det blir latterlig å skylde på khat her – og khat er lovlig i Strobritannia. Cocate det samme som kokain? Veldig rart å si. Har du noengang prøvd det? Det er veldig svakt, omtrent som kaffe, og drikkes av hele søramerika uten problemer. En del bruker opium rekreasjonellt, og heroin brukes av noen rekreasjonellt i USA – dog i røkt form. Du bør prøve å åpne deg ennå mer, Kåre. Du tror for mye på sammfunnsløgnene og det virkelighetsgrunnlaget alle… Read more »

Kåre
Kåre
14 years ago

Jeg trenger ikke å åpne meg mer. Jeg har vært i nærkontakt med alle mulige rusmidler, men har selv bare brukt cannabis. De som har brukt noe annet en cannabis har som regel store vanskeligheter med å slutte.
Dessuten skrev jeg at cocate IKKE er det samme som kokain.

Helmert
Helmert
14 years ago

Hvordan kan det stemme?
De fleste jeg kjenner som har prøvd eller brukt ecstasy, kokain eller amfetamin en periode bruker det ikke lenger, eller bruker det kun en gang iblandt. Det er høyst uvanlig å bli avhengig av disse stoffene blandt de som prøver, er min påstand.
Såkalte «skjebner» du har sett. Hvor mange av disse hadde vært annerledes dersom det ikke var tabu og ikke var en undergrunnsaktivitet som førte til utstøting osv.?

Kåre
Kåre
14 years ago

Tro du meg, dette var ingen undergrunnsaktiviteter. Det ble snortet overalt. På kontorer, åpenlyst på diverse utesteder i Oslo. You name it. Vi har nok av rusmidler som det er i dag, og derfor trenger vi ikke å lovliggjøre og forherlige noen fler. Rus er jo i sin helhet en virkelighetsflukt, om det er å være kanon dritings på julebord, eller om det er spastisk på ecstacy. Dersom folk ikke kan nøye seg med alkohol, medikamenter eller evt. cannabis (i fremtiden), så har de hatt uflaks. Da er ikke Norge det rette landet å bosette seg i.

Rune
Rune
14 years ago

Kokain gir ikke rus – i likhet med kaffe gir det bare en følelse av nytelse og våkenhet. Jeg respekterer ikke Norge uansett, jeg anser at staten ikke har noe med meg å gjøre, og at den i sin forfatning er kriminell, dominerende, moralistisk, og har altfor mye mandat. Norge er et moraliserende sosialistisk land som gjør ondskapsfulle ting under en fane av påstått godhet. Individet har liten frihet og lite spillerom i det forbannede dugnads-tvangs-jantelandet Norge. Jeg ber til gud eller hva faen som er der ute for at Norges befolkning skal fortsette å bryte loven. Det er det… Read more »

trackback
12 years ago

[…] is a man with one perfectly good brain who, however, has never learned to think.” Eller som Kåre Willoch sa det i si tid: “Er du ikke sosialist når du er ung, har du ikke hjerte. Er du ikke konservativ […]

Fra arkivet