Ukategorisert

Mislykket narkotikakampanje

I Sverige avsluttes en kampanje mot narkotika fordi kampanjen hadde svært liten effekt. Liberaleren innrømmer pent og pyntelig at våre tanker går til politiet i Oslo som øker innsatsen for å redusere kokainbruk blant kjendiser og finansfolk.

Denne uken var Liberalerens redaktør i narkotikadebatt på TV2s Tabloid. Det ble en debatt i vante spor.

Onsdag kveld meldte SVT på sin nyhetssending at det var ingen merkbare forskjeller på seks kommuner som hadde fått ekstraordinære pengeoverføringer for å drive narkotikaforebyggende arbeid sammenlignet med kommunene som ikke fikk penger fra denne potten. Derfor vil kampanjen Mobilisering mot narkotika i Sverige snart være et avsluttet kapital i den såkalte krigen mot narkotika som politikere i de fleste land bedriver.

Forsøkskommunene fikk 4,2 millioner kroner. Folkehelseinstituttet merket ingen effekt på satsingen.

Ifølge nyheten fra Sverige skal politikerne fortsatt arbeide mot narkotika, men regjeringen kommer ikke med en ny oppskrift, bortsett fra å opprettholde forbudslinjen som er godt kjent for oss som bor i Norge.

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonna Hansen
Jonna Hansen
14 years ago

«Organisationen för kampanjen läggs ned vid årsskiftet efter beslut av regeringen och arbetet ska fortsätta inom olika myndigheter. Fries oroar sig för ökad ideologisering med svart och vitt samt förenkling av problematiken.»

Gratulerer! Du gikk rett i fella!

Preben Deichmann
Preben Deichmann
14 years ago

Huff, denne narkotikadiskusjonen tar livet av meg! Gambling i Norge er ikke lenger et like stort tema, særlig etter at man innførte seddelforbud på spilleautomatene. Dette har vist, slik jeg sa lenge før forbudet, at antall spilleavhengige har gått ned. Det vil ikke si at vi har fått bukt med problemet, da det fortsatt finnes dystre tall i området internettgambling, tall som det er vanskelig å komme til. Et estimat sier at 230.000 nordmenn spilte for rundt 5,3 milliarder kroner (en økning på 30% fra året før) i på utenlandske nettsteder i 2006. I årene før var antall gamblere henholdsvis… Read more »

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

«Et estimat sier at 230.000 nordmenn spilte for rundt 5,3 milliarder kroner (en økning på 30% fra året før) i på utenlandske nettsteder i 2006. I årene før var antall gamblere henholdsvis 207.000 og 152.000.(1)» Det her er merkelig bruk av fakta. Det viser mangel på forståelse for hvordan det her foregår. La oss anta at du setter inn 1000 kroner hos et spilleselskap, ca 93% av dette går tilbake til kunden (Norsk Tipping har vel i snitt godt under 70% tilbakebetaling, høyest på Oddsen og lavest på Lotto). Det betyr at du omsetter tusenlappen veldig mange ganger før den… Read more »

Fra arkivet